Практичні навички захисту Вітчизни: студентів вчили розбирати та збирати зброю (Відео)

Уроки патріотичного виховання є одним із найактуальніших напрямків роботи з підростаючим поколінням, особливо в сучасних умовах. Вперше лекторами та практичними інструкторами для першокурсників промислово-економічного коледжу стали активісти, члени громадської організації «Смілянська самооборона «Січ». На запрошення керівництва закладу вони завітали на урок національно-патріотичного виховання, щоб молодь могла отримати саме практичні навички користування зброї.


Температура на Смілянщині сьогодні різко змінилась більш ніж на 13 градусів

Як повідомляє метеостанція Сміли, сьогодні спостерігалось різке підвищення строкової температури повітря за 6 год на 13,1 град. 07.02.2018 на 05:00 год строкова температура повітря становила мінус 16,7 град. На 11:00 год строкова температура повітря становила мінус 3,6 град.


У Смілі презентували роботу організації, яка надаватиме безоплатні юридичні послуги для переміщених осіб

Відбувся круглий стіл на якому було презентовано роботу «Вінницької правозахистної групи». Робота даної організації направлена на безоплатне надання юридичних послуг для родин внутрішньо переміщених осіб.


Уряд передав об’єднаним громадам у власність землі за межами населених пунктів

Кабінет Міністрів України розпочинає процес передачі землі поза межами населених пунктів у власність об’єднаним територіальним громадам. Згідно з розпорядженням КМУ, вже з 1 лютого розпочався процес передачі землі поза межами населених пунктів у власність об’єднаних територіальних громад.


На нараді обговорили питання щодо порядку розміщення тимчасових споруд

7 лютого секретар міської ради Костянтин Синьогуб провів нараду з питання розгляду на черговій сесії міської ради (запланована на 22.02.2018) проекту рішення міської ради щодо затвердження порядку розміщення тимчасових споруд (ТС) для проведення підприємницької діяльності на території міста.


Дві смілянські школи увійшли в десятку навчальних закладів, де у 2017 році учні найкраще здали ЗНО

Інформаційний освітнім ресурсом «Освіта.ua» складено рейтинг загальноосвітніх шкіл Черкаської області, що посіли найвищі місця у рейтингу шкіл України за підсумками ЗНО 2017 року.


Школярка з Балаклеї у числі стипендіатів голови облдержадміністрації

У числі стипендіатів голови обласної державної адміністрації – школярка зі Смілянщини – Наталія Юріївна Ткаленко, 2002 року народження, учениця Балаклеївської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. Є. Гуглі Смілянської районної ради. Дівчина відзначена за неодноразові перемоги в інтелектуальних конкурсах. Про це значиться у документі від 29 січня 2018 року на сайті Черкаської ОДА.


Сміляни побували у Кам’янці на ювілеї дитячого садка

Нещодавно 25-річчя святкував дитячий садочок «Ізумруд», колектив якого разом з юними вихованцями підготували святкову програму, що вразила гостей своєю насиченістю та креативністю. На свято прийшли батьки та гості з щирими словами вітань та подарунками. Особливо вразили вітання Кам’янської дитячої музичної школи ім. П. І. Чайковського та гостей зі Сміли, колективу дитячого садочка «Калинка», з яким […]


Навчальні заклади Сміли цьогоріч закуплятимуть путівки на оздоровлення через «ProZorro»

Цьогоріч путівки на оздоровлення навчальні заклади закуплятимуть по-новому. Про це під час засідання координаційної ради з питань оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей та учнівської молоді повідомила головний спеціаліст відділу освіти Ольга Христюк.


У Михайлівці через недопалок загинув у пожежі чоловік

6 лютого, близько 08:30 на пункт зв’язку Кам’янської пожежно-рятувальної частини від начальника Кам’янського відділу поліції надійшло повідомлення про пожежу, що сталася у селі Михайлівка. Згідно повідомлення на місці пожежі у житловому будинку було виявлено тіло 37-річного чоловіка.