«Якісні зміни в медичних закладах – серед першочергових завдань», – очільник області

Нова якість лікування віднині доступна для пацієнтів Черкаської обласної лікарні. В тутешнє урологічне відділення придбали вартісне обладнання, що дозволяє виконувати ендоскопічні операції в будь-яких відділах сечовидільної системи. Апаратів із такими характеристиками в Україні всього три.


Велика втрата для всіх: не стало Марії Степанівни Вівчарик

На 93-му році життя не стало Вівчарик Марії Степанівни. Цю сумну звістку повідомив на сторінці Фейсбук, її онук Назарій Вівчарик: «На 93-му році життя не стало моєї бабусі, Вівчарик Марії Степанівни, яка була мені як друга мама. Її знало пів-України. знали нардепи, священики і історики. Це був боєць. великий патріот. Я дуже пишаюся тим. що […]


Спогади про студентство: зустріч випускників Смілянського промислово-економічного коледжу

У Смілянському промислово-економічному коледжі на традиційну щорічну зустріч завітали випускники минулих років. Їх привітав директор Володимир Шиян, який працює тут практично з початку існування  навчального закладу, тож пам’ятає тих, хто тут колись вчився.


Сміляни вшанувати пам’ять Героя України Юрія Пасхаліна

18 лютого біля будинку на вул. Рєпіна, 45 відбулося віче пам’яті Героя України Юрія Пасхаліна, який загинув на Майдані. Тут встановлено меморіальну дошку на його честь. Вшанувати пам’ять Юрія прийшли небайдужі сміляни.


У Смілянському районі працюють над тим, щоб створити новий підрозділ місцевої пожежної охорони

15 лютого в Смілянській районній державній адміністрації було проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


Смілянських школярів запросили на годину цікавинок: «Волохаті та хвостаті»

Мало знайдеться в світі людей, байдужих до грайливих, ласкавих, і дуже симпатичних домашніх улюбленців – котів. Ці милі, пухнасті муркотики створюють неповторний затишок у нашій оселі.


На Черкащині понад 14,6 тисячі витягів із ДЗК замовлено через електронний сервіс

У Черкаській області 14626 осіб скористалися онлайн-послугою “Замовлення витягу з Державного земельного кадастру”. Опрацьовано 14479 звернень, решта –  в роботі. Лише з початку цього року завдяки інтернету замовили витяги про земельні ділянки 645 громадян.


Романтичне свято у школі №3-колегіумі (Відео)

До Дня закоханих у школі №3-колегіумі провели романтичне свято.


Малечі розповіли про енергозбереження за допомогою вистави

«Пригоди корівки Мукономки» так називалася дитяча вистава за авторською казкою, із якою виступили учні ІІ Б курсу ліцею “Лідер” перед маленькими глядачами із четвертих класів. У легкій, цікавій та повчальній формі за допомогою вистави розповіли про енергозбереження та раціональне використання природних ресурсів.