Млинці для Масляної пекли майбутні кухарі (Відео)

Традиційними стравами Масляної є вареники та млинці. Для того, щоб їх вистачило усім на загальноміських народних гуляннях трудиться чимало смілянських пекарів. Зокрема й зовсім юні, але вже професіонали. Котрий рік поспіль гори масничних страв готують у центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів.


Смілянські тренери Нової української школи поділилися досвідом та враженнями на семінарі-тренінгу в Черкасах

У Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників проходив семінар-тренінг з навчання тренерів, які готуватимуть учителів початкових класів до роботи з першокласниками у 2018-2019  та 2019-2020 навчальних роках. Цікавими практичними вправами, методиками поділилися С.В. Сигида


У Смілі святкують Масляну (Відео)

Відсвяткувати Масляну разом смілян запросили сьогодні на центральну площу міста. Організатори міськрайонного свята подбали, щоб гостям було весело та смачно. Усіх, хто завітав цього дня на центральну площу, пригощали млинцями та варениками, дітей та дорослих розважали аніматори, із пісенними дарунками виступили творчі колективи міста. Також, традиційно тут можна було побачити виставки робіт місцевих умільців. Як […]


Смілянські другокласники зустрілися із відомим письменником Сергієм Носанем

Знайомство з цікавими, неординарними і талановитими людьми рідного краю, це – завжди хвилююча і приємна подія в житті книгозбірні для дітей. Для учнів других класів НВК «Лідер» була організована зустріч «Сам родом з Черкаського краю…» з відомим українським поетом, прозаїком, драматургом


Остаточне рішення апеляційного суду щодо Смілянської медико-санітарної частини №14

13 лютого Київським апеляційним адміністративним судом задоволено  апеляційну скаргу відділу охорони здоров’я  виконавчого комітету Смілянської міської ради  на постанову Смілянського міськрайонного суду від 27.12.2017 по адміністративній справі


У мікрорайоні Богдана Хмельницького відзначили свято Масляної (Фоторепортаж)

Вже традиційно загальне свято Масляної організовують у кількох куточках міста. Один із осередків свята влаштували у мікрорайоні Богдана Хмельницького на території Смілянського промислово-економічного коледжу завдяки міській та районній владі та підтримці народного депутата від нашого округу.


Млинці, танці та козацькі забави: Смілянський коледж запросив на свято Масляної (Фоторепортаж)

Тиждень Масляної триває. Відсвяткувати його разом запросив сьогодні колектив Смілянського промислово-економічного коледжу. На подвір’ї навчального закладу зібралися викладачі, студенти, а також гості – випускники та абітурієнти.


«За» і «Проти»: смілянські студенти влаштували дебати щодо фінансової допомоги Україні від МВФ

15 лютого викладачі комісії фахових дисциплін економічного циклу запросили студентів взяти участь у дебатах на тему: «Фінансова допомога МВФ – шлях до розвитку економіки України».


Аудитори Черкащини за січень забезпечили відшкодували втрат на 12 млн грн

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області протягом січня 2018 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 12,1 млн грн.


Щоб не було епідемії: смілян попереджають про небезпеку дифтерії та закликають зробити вакцинацію

Останнім часом в Україні відмічається небезпека загострення епідситуації по захворюваності на дифтерію. У зв’язку з небезпечністю хвороби та низьким рівнем охоплення щепленнями в Україні МОЗ рекомендує проводити вакцинацію проти дифтерії дітям і ревакцинацію — дорослим.