У Смілі обговорили стан протидії насильству у сім’ях

Підсумки роботи за 2017 рік, координація дій соціальних служб та управління освіти, молоді та спорту – про це та інше говорили на першому у цьому році засіданні комісії щодо координації дій з попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми.


У Смілі рятувальники ліквідували пожежу у багатоквартирному житловому будинку

31 січня о 05:40 у 5-ти поверховому житловому будинку, розташованому на бульварі графа Бобринського виникла пожежа. За повідомленням, яке надійшло до рятувальної служби, загорання сталося у квартирі на 2-му поверсі де мешкає 77-річна пенсіонерка.


У Костянтинівці селяни гуртом відремонтували бібліотеку, яка згоріла більше року тому

Хороша новина для жителів черкаського села Костянтинівка: там капітально відремонтували згорілу бібліотеку. Про це інформує «Україна молода». У жовтні 2016 року у приміщенні Смілянської міськ­районної благодійної організації інвалідів «Коло друзів», яка допомагала інвалідам з усієї Черкащини, опівночі стався підпал.


Погода на Черкащині у лютому: 2,5º морозу та помірні опади кожні 10 днів

Лютий – місяць «бокогрій», який гріє і холодить водночас. І дійсно, за астрономічними показниками, на середину лютого день вже збільшується на 2 години, проте, на погоду зимових місяців значно вливає циркуляційний фактор, тобто переміщення атмосферного повітря. Тому температурний фон в лютому часто коливається від морозів до відлиг.


У новому році Черкащина внесе до зведеного бюджету 800 млн грн податків

Понад 800 млн грн податків і зборів надійде до зведеного бюджету від Черкаської області у січні за очікуваними розрахунками фіскальної служби. Це на 124 млн грн більше в порівнянні з січнем минулого року. Станом на 29 січня збір податків становить 660 млн грн


На Черкащині реєструють земельні ділянки в електронному форматі

Із часу запровадження в грудні 2017 року онлайн-послуги з реєстрації земельних ділянок і до сьогодні в Черкаській області зареєстрували в Державному земельному кадастрі (ДЗК) 82 ділянки, майже стільки ж заяв перебуває в роботі. Про це інформує прес-служба головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.


У смілянську школу завітав гість Нової Зеландії (Відео)

Одним із закордонних друзів школи №3-колегіуму є Стівен Хопкрофт із Нової Зеландії. Вчетверте він завітав у Смілу поспілкуватися із школярами та колективом навчального закладу, знайомством з яким почалося три роки тому.


Протягом 2017 року лісівники склали 115 протоколів на браконьєрів та порушників правил полювання

Працівниками державної лісової охорони та єгерської служби лісгоспів Черкащини протягом 2017 року було складено 115 протоколів на браконьєрів та порушників правил полювання. Про це інформують у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.


Презентація сиру, майстер-класи та розробки студентів: день відкритих дверей у смілянському коледжі

27 січня у Смілянському коледжі харчових технологій відбувся День відкритих дверей, на який з’їхалися батьки з дітьми з усіх куточків Черкаської області. Потенційні абітурієнти ознайомились з експозиціями кожної спеціальності.


На яких вулицях Сміли цього тижня відключать електроенергію?

У зв’язку з плановими ремонтними роботами без електроенергії з 8.00 до 16.30 залишаться: 01.02.2018 р.– пров. Профспілковий, вул.Ростовска (2-30, 1-41), вул. Тясминська, пров. Тясминський, вул. Д. Виговського.