Сміляни протестують проти відключення тепла (Відео)

Вранці у Черкасах відбулася нарада стосовно теплопостачання у Смілі, перемовини бажаного результату не принесли. Активіст Віктор Овчаренко зазначив, що борги теплопостачальника хочуть перекласти на місто, а це близько 200 мільйонів. Сміляни з цим не згодні, адже за тепло споживачі сплатили повністю, тож вирішили перекривати дорогу.


У Смілі вандали облили фарбою пам’ятний знак Героям Небесної Сотні (Відео)

Сьогодні вранці сміляни побачили, що вандали замалювали герб України на Пам’ятному знаку Героям Небесної сотні. За викликом активіста Анатолія Терещенка приїхали працівники поліції, які зафіксували цей факт.


«Коло Українського вільного козацтва» у Смілі. Розклад заходів

Завтра, 2 лютого, на Північному вокзалі станції імені Тараса Шевченка розпочнуться заходи з нагоди 100-річчя Української революції – Коло Українського вільного козацтва. Програма заходу: 10.00 – 12.40 – урочисте відкриття і освячення дуба та пам’ятного знака отаману Якову Водяному.


У Смілі представили «Програму 15», яка допомагатиме вести здоровий спосіб життя

Сьогодні для представників навчальних закладів нашого міста відбулось представлення нового проекту «Програма 15» за підтримки ВБО «Український фонд «Благополуччя дітей» та німецької благодійної організації Bread for the World – Protestant Development Servicе та за ініціативи, співпраці ГО «Діалог» та Смілянського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.


Синоптики розповіли, якою буде погода у найближчі три дні

До Черкащини рухається черговий атлантичний циклон з потеплінням та опадами. Завтра ще суттєвих опадів не очікується, лише вночі в окремих районах можливі тумани. За допомогою південних вітрів температура підвищиться


«Шлюб за добу»: скільки черкащан торік вирішили узаконити стосунки якнайшвидше?

У 2017-му році послугою “Шлюб за добу” на Черкащині скористалися 236 пар. Із них 35 шлюбів було укладено з іноземцями. Про це інформує Zmi.ck.ua Сервіс швидкого одруження стартував у Черкасах 20 квітня 2017 року.


У Мельниківці через порушення правил монтажу нагрівальної печі та димаря сталася пожежа

30 січня о 16:50 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожеж в житловому будинку в с. Мельниківка Смілянського району. Про загорання повідомила власниця оселі та до приїзду рятувальників намагався загасити полум’я водою


У Смілі всі котельні відімкнені від газу

Сьогодні, 1 лютого, за вказівкою ПАТ “Черкасигаз” у місті відімкнули від газу всі котельні. Про це інформує офіційний сайт Смілянської міської ради.


Торік смілян народилося майже втричі менше, ніж померло

На сьогоднішній день постійне населення міста складає 67 880 осіб. В 2017 році народилося 344 дитини, в минулому році – 422 , тобто, показник зменшився в 1,1 рази. Кількість померлих в 2017 році становить 910 осіб, проти минулого року – 938 осіб. Природній приріст населення склав -8,3, в 2016 р. -7,6.


У Смілі вандали облили фарбою Пам’ятний знак Героям Небесної сотні (Фотофакт)

Сьогодні вранці сміляни побачили, що Пам’ятний знак Героям Небесної сотні облили фарбою. Вандали замалювали герб України. За викликом активіста Анатолія Терещенка приїхали працівники поліції, які зафіксували це факт.