У Смілі планують провести нову перевірку міських перевізників

15 лютого в малій залі Будинку рад відбулася друга робоча нарада, щодо утворення робочої групи для проведення обстеження перевезення пільгових категорій громадян. Члени робочої групи обговорили організаційні питання по обстеженні міських автобусних маршрутах


Народознавство, як складова патріотичного виховання – провідний напрямок роботи книгозбірень Смілянщини

15 лютого відбувся перший в цьому році семінар бібліотечних працівників району «Народознавство, як складова патріотичного виховання».  Бібліотека, як осередок збереження національної культури, народних традицій і звичаїв популяризує надбані народом протягом століть культурні цінності.


18 лютого у Смілі вшанують Героя України – Юрія Пасхаліна

18.02.2018 р. о 12.00 біля будинку за адресою м. Сміла, вул. Рєпіна, 45 відбудеться віче пам’яті Героя України Юрія Пасхаліна. В ході заходу буде здійснено обряд панахиди та покладено квіти до пам’ятної дошки.


Поблизу села Білозір’я перекинувся автомобіль

15 лютого о 23:36 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що біля села Білозір’я Черкаського району перевернувся автомобіль «Фольксваген ЛТ» внаслідок чого створилася перешкода для руху іншому транспорту.


До Степанківської ОТГ приєднаються села Смілянського району

Степанківська ОТГ отримала висновок Черкаської ОДА про можливість  приєднання   сіл з інших районів, що виявили бажання стати частиною цих громад. Відтак частиною Степанківської ОТГ стануть села Голов’ятине, Гуляйгородок, Залевки, Малий Бузуків Смілянського району.


Ярмарка млинців та скриньки з “валентинками”: у колегіумі відзначили День святого Валентина та Масляну

Свято закоханих стало по-особливому цікавим і для учнів школи №3-колегіуму, оскільки цього дня в школі панувала атмосфера свята та радощів. На учнівському парламенті заздалегідь було складено план дій на 14 лютого, який потім успішно реалізувався.


На двох вулицях Сміли можливо буде позапланове відключення електроенергії

На двох вулицях Сміли тимчасового сьогодні позапланово можуть відключити світло. У списку відключень на 16 лютого зазначено дві вулиці – Незалежності та Канашського. За інформацією Смілянського міського РЕМ електроенергії там не буде три години:


Смілянські третьокласники показали свою версію програми «Говорить Україна»

До Дня Святого Валентина у 3-Б класі школи №7 відбувся виховний захід у формі телепередачі «Говорить Україна», який присвячений улюбленому святу багатьох, хто кохає та любить.


МОН: За роботу в спеціальних школах та інклюзивних класах встановлено надбавку

Встановлено 15 та 20 відсоткові надбавки для вчителів підготовчих класів спеціальних шкіл, а також для педпрацівників і помічників вихователів в інклюзивних класах (групах) усіх освітніх закладів. Рішення про внесення відповідних змін до постанови КМУ від 25.08.2004 № 1096 «Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності» ухвалив Уряд України.


На території Черкаської області передають штормове попередження

Синоптики Черкаського обласного гідрометцентру передають штормове попередження. «У найближчу годину з утриманням до кінця доби 16-го лютого та вночі 17 лютого в Черкасах і області збережеться туман, ожеледь», йдеться у повідомленні.