Смілянському краєзнавчому музею 50 років (Відео)

Смілянському краєзнавчому музею виповнилося 50 років. Відсвяткувати півстолітній ювілей, згадати початок його створення, людей, які допомогли розвивати та підтримувати міський музей працівники краєзнавчої установи запросили у малу залу міського Будинку культури.


За ініціативи смілянських активістів відбулася зустріч з представниками різних гілок влади. Повна версія (Відео)

Протягом двох годин увечері 5 лютого у малій залі Будинку рад відбувалася зустріч народного депутата С.Рудика, секретаря міської ради К.Синьогуба, депутата обласної ради О.Давиденка, депутатів міської ради (18 чоловік – майже сесійний кворум), членів виконавчого комітету (9 осіб), представників громадськості. Були обговорені проблемні питання з теплопостачання міста (питання № 1) та намагання з боку газопостачальників […]


За ініціативи смілянських активістів відбулася двогодинна зустріч з представниками різних гілок влади

Зважаючи на ситуацію у Смілі, активісти ініціювали зустріч з представниками різних гілок влади. Вона розпочалася надвечір і тривала майже дві години у малій залі міського Будинку Рад. Найболючіші проблеми та як їх вирішувати обговорювали народний депутат України Сергій Рудик, секретар міської ради Костянтин Синьогуб, депутати міської та обласної рад, члени виконавчого комітету, представники комунальних підприємтв, […]


За викликом рятувальники перевірили підозрілий пакет, залишений на вокзалі станції ім Т.Шевченка

4 лютого, на пункт зв’язку 12 – державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення від невідомої особи, що на залізничному вокзалі станції ім.Т.Шевченка знайшли підозрілий червоний пакет, інформує провідний інспектор Смілянського РВ У ДСНС України у Черкаській області Ірина Лисенко.


У Смілі пенсіонер отримав вдома опіки другого та третього ступеню

5 лютого о 10.00 на пункт зв’язку 12 ДПРЧ надійшло повідомлення від диспетчера швидкої допомоги, про постраждалого уродженця Сміли, який отримав опіки. Постраждалого, 1954 року народження, доставили у міську лікарню, в травматологічне відділення.


У Смілі рятувальники витягнули з каналізаційного колодязя робітників, які знепритомніли

5 лютого о 13.37 на пункт зв’язку 12 – державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС надійшло повідомлення від чергового Смілянського відділу Національної поліції про те, що в м. Сміла по вул. Незалежності біля кафе «Затишок» під час проведення робіт


Стан вакцинації населення у Смілі

В листопаді та грудні минулого року в місті щеплено проти грипу 202 особи вакциною Ваксігрип. З них за кошти обласного бюджету 90 учнів школи інтернат на суму 14556,6 грн.; 30 підопічних дитячого будинку інтернату на суму 4852 грн;


З 6 лютого розпочинається реєстрація на ЗНО-2018

З 6 лютого розпочинається реєстрація на ЗНО-2018. Прийом документів триватиме до 19 березня. За цей час проводитиметься формування та відправлення до КРЦОЯО комплектів реєстраційних документів.


Смілянські вчителі зібралися на семінар– практикум вчителів економіки та курсу «Фінансова грамотність»

31 січня у школі №1 відбувся навчальний семінар– практикум вчителів економіки та курсу за вибором «Фінансова грамотність» на тему: «Наскрізне застосування інформаційної компетентності та проектного навчання на уроках економіки та фінансової грамотності в контексті реалізації концепції «Нова українська школа».


Сміляни стали менше хворіти на гострі респіраторно-вірусні інфекції

В січні 2018 року (1- 5-й тижні) у Смілі на гострі респіраторно-вірусні інфекції (ГРВІ) захворіло 1381 особи, з них дітей до 17 років 947 (68,6%). Показник захворюваності нижче порогового всередньому на -29,4%. Госпіталізовано 64 особи, з них дітей 42 (65,6%).