«Коло Українського вільного козацтва» у Смілі (Відео)

Вперше у Смілі до 100-річчя Української революції провели “Коло Українського вільного козацтва”.  Його урочисто відкрили на Північному вокзалі станції імені Тараса Шевченка біля вікового дуба, який назвали на честь отамана Якова Водяного.


Смілянам нагадали про новий розмір збору у Пенсійний фонд при реєстрації транспорту

Фахівці Смілянського об’єднаного управління ПФУ Черкаської області нагадують про зміни у порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій. З 1 січня 2018 року встановлено збільшений прожитковий мінімум для працездатних осіб – 1762 гривні.


Вперше у Смілі «Коло Українського вільного козацтва» (Фоторепортаж)

Вперше у Смілі до 100-річчя Української революції провели “Коло Українського вільного козацтва”.  Його урочисто відкрили на Північному вокзалі станції імені Тараса Шевченка біля вікового дуба, який назвали на честь отамана Якова Водяного. Його онучка та правнучка виконали почесну місію відкриття пам’ятного знака.


На Черкащині до кінця доби утримається туманна погода та ожеледь

Синоптики Черкаського обласного гідрометцентру передають штормове попередження по м. Черкаси та Черкаській області. «Увечері 2-го, вночі та вранці 3 лютого в Черкасах і області туман 200-500 м, місцями по області ожеледь», йдеться у повідомленні.


Президент: Незалежна антикорупційна інфраструктура, включно з Антикорупційним судом, потрібна не для міжнародних партнерів, а для України

«Я ще раз хотів би наголосити – питання створення незалежної антикорупційної інфраструктури, включно з Антикорупційним судом є питанням мого пріоритету. Це потрібно не для Світового банку, не для Міжнародного валютного фонду, не для іноземних партнерів.


Рятувальники нагадують смілянам як уникнути пожеж у будинку та правила поведінки на льоду

В зимовий період все частішими стають випадки пожеж у житловому секторі, як свідчить статистика, найчастіше до загорань в оселях призводять порушення правил експлуатації пічного, газового опалення та електрообладнання.


Майстри пірографії, медики і танцюристи: батьки презентували першокласникам професії

Лише тоді, коли вчитель працює з батьками в одній команді можна домогтися чудових результатів. Разом із батьками 1-Б класу школи №3-колегіуму класний керівник Наталія Маценко провела для учнів дослідницький практикум «Час професій».


Вдячність смілянській громаді за підтримку

Секретар міської ради Костянтин Синьогуб висловлює слова вдячності громаді міста, громадським організаціям, воїнам – афганцям, учасникам АТО та  всім небайдужим жителям, за підтримку у вирішенні питання щодо забезпечення теплопостачання в домівки смілянам, забезпечення тепла в школах та дитячих садочках, лікарнях, підприємствах та установах. Про це інформує офіційний сайт Смілянської міської ради.


У Смілянському лісгоспі привітали ювіляра

28 січня відзначив 60-річний ювілей Петро Валентинович Бердник – майстер лісу Сунківського лісництва Смілянського лісгоспу, який пропрацював у лісовому господарстві 30 років.


На Черкащині нарахували більше 4 млн гривень шкоди за виявлені порушення земельного законодавства

Спеціалісти Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області 2017 року здійснили 343 перевірки з питань дотримання вимог земельного законодавства користувачами, власниками земельних ділянок, органами виконавчої влади й місцевого самоврядування.