Смілянські податківці провели зустрічі із громадськістю

Смілянська ОДПІ на чолі з начальником Мовчаном Анатолієм, 1 лютого в приміщені Кам’янської райдержадміністрації, 6 лютого в приміщені великого залу засідань Смілянської міської ради та 7 лютого в приміщені Городищенської РДА відбулися зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування


Реалізація державної молодіжної політики у Смілі в 2017 році

Загальна чисельність молоді у місті віком 17-35 років становить 17704 особи (26% до загальної чисельності жителів міста). У місті зареєстровано та діє 10 молодіжних громадських організацій, із них осередки обласних молодіжних громадських організацій – 6, міські молодіжні громадські організації – 4. 


«Наклич мені любові гамір…»: спомин про смілянського поета Василя П’ятуна-Діброву

Спогадами про Василя П’ятуна-Діброву поділився письменник Анатолій Горбівненко: «Особисто для мене говорити про Василя П’ятуна-Діброву – це згадувати близьку людину, з якою дружив понад три десятки років. А стосунки з Василем Івановичем були не просто спілкуванням зі старшим другом, то суперечки й розмисли над якимись життєвими нагальними справами чи актуальними питаннями


За несвоєчасне подання декларації до адміністративної відповідальності притягнуто посадовця

За принципової позиції Городищенськго відділу Смілянської місцевої прокуратури постановою Городищенського районного суду від 06.02.2018 одного з депутатів Городищенської міської ради визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю)


Команда вчителів зі Сміли обмінялася досвідом під час освітньої конференції mini-EdCamp Gorodyshche

У рамках місячника педагогічної майстерності творча команда вчителів cмілянської школи №4 стала учасниками афілійованого mini-EdCamp Gorodyshche «Територія успіху: як створити команду творчих небайдужих», проведеного на базі Городищенського ліцею Городищенської районної ради Черкаської області.


Морозний тиждень на Черкащині

На поточному робочому тижні переважатиме холодна погода. Внаслідок впливу тилової частини циклону та північного антициклону, температура повітря вночі буде знижуватися до 8-12º морозу, при проясненнях – місцями до 14-16º морозу. Можливі періодичні опади у вигляді снігу


Президент підписав Закон, який надає право членам родин загиблих учасників Революції Гідності на призначення дострокових пенсій

Президент Петро Порошенко підписав Закон, який надає право членам сімей загиблих внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності, право на дострокове пенсійне забезпечення за віком.


За тиждень смілянські медики госпіталізували майже 200 осіб

За тиждень населення Сміли поповнилося 5 новонародженими. Про це інформують у відділі охорони здоров’я. З 12 до 18 лютого у пологовому відділенні міської лікарні народилося 4 дівчинки і 1 хлопчик. Також за цей міська станція швидкої медичної допомоги одержала 292 викликів, госпіталізовано 190 хворих, травмованих – 14, у стані алкогольного сп’яніння – 4 особи.


Сьогодні смілянському поету Василю П’ятуну-Діброві виповнилося б 75 років

Василь Іванович П’ятун-Діброва народився 19 лютого 1943 року в селі Мельниківці Смілянського району на Черкащині в селянській родині. Після семирічки навчався в ремісничому училищі № 13 м. Сміли і водночас у вечірній школі №1. У 1962-1965 роках служив у Збройних Силах.


Матеріально-технічне забезпечення освітніх закладів Сміли у 2017 році

У 2017 році із місцевого, державного, обласного бюджетів, державного фонду регіонального розвитку виділено 9519,1 тис. грн. на капітальні ремонти закладів освіти та на придбання обладнання. Про це інформує офіційний сайт Смілянської міської ради.