З 15 лютого на Черкащині знову потепліє

Черкащина знаходиться між двома баричними утвореннями: холодним антициклоном на сході та системою теплих середземноморських циклонів. Залежно від активності тієї чи іншої системи й змінюється погода у нашому краї.


У Смілі дві котельні поки що не працюють (Відео)

12 лютого через те, що знижено тиск подачі газу, котельні не змогли працювати у штатному режимі. У вівторок на засіданні  комісії з питань забезпечення сталого функціонування житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу головний інженер міськгазу Ігор Романенко повідомив, що працювало лише 4 котельні біля шкіл та дитсадка на Загреблі. На час проведення засідання 13 лютого залишалися відімкненими […]


Дітям влаштували майстер-клас «Розтануть сніжинки від веселої Валентинки»

Багато народів 14 лютого святкують День святого Валентина. В різних країнах він може називатися по-різному: у Норвегії — День романтиків, у Швеції – День усіх сердець, у ряді європейських країн – День закоханих.


Середня пенсія на Черкащині сягає майже 1900 гривень

За оперативними даними, у 2017 році органи Пенсійного фонду в області виплатили пенсію на загальну суму 9 375,6 млн грн. Що в розрахунку на число пенсіонерів 411 837 осіб складає в середньому 1897,11 грн. Слід зауважити що розміри виплат багатьом пенсіонерам змінено в жовтні 2017 року


Водопостачання у мікрорайоні “Машбуд” відновили, проте можливий форс-мажор (Відео)

На засіданні комісії з питань забезпечення сталого функціонування житлово-комунального господарства та енергетичного комплексу директор КП “Вод Гео” Олександр Коваленко пояснив ситуацію із водопостачанням у мікрорайоні “Машбуд”, де мешканці п’ять діб жили без води. Нині водопостачання у мікрорайоні відновлено. Проте, можливий форс-мажор. Також керівник КП “ВодГео” прокоментував ситуацію із поривом по вулиці Кармелюка. У зв’язку з цим […]


За рік обласна екологічна інспекція застосувала штрафні санкції до 814 порушників

Державна екологічна інспекція у Черкаській області спрямовує свою діяльність на реалізацію державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.


19-річний смілянин носив з собою дві гранати Ф-1… для самозахисту

Гранати чоловік носив із собою. Речові докази вилучено, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Про це інформує сектор комунікації поліції Черкаської області. Гранати поліцейські вилучили у раніше судимого 19-річного жителя Сміли. Зі слів затриманого він придбав дві гранати  Ф-1 із запалами до них та носив з собою для самозахисту.


Шестикласник зі Сміли виборов “срібло” та бронзу” на спеціальній Олімпіаді

5-6 лютого на спеціальній Олімпіаді для людей з обмеженими можливостями, яка проходила в Естонії, учень 6 класу Смілянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Назар Синьогуб у змаганнях крос-кантрі на лижах виборов бронзову (дистанція 100 м) і срібну (дистанція 500 м) медалі.


Смілян навчали основам цивільного захисту

Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту на 2018 рік 9 лютого відділом з питань цивільного захисту та оборонної роботи виконавчого комітету Смілянської міської ради було проведено навчально-методичний семінар з посадовими особами з питань цивільного захисту суб’єктів господарювання міста


За замах на життя поліцейського мешканець Сміли може сісти за ґрати довічно

Смілянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні в якому повідомлено про підозру мешканцю Сміли у вчиненні злочину, передбаченого ст. 348 Кримінального кодексу України.