На комісії обговорили Програму із забезпечення житлом дітей, делегування до госпітальної ради та стипендії

9 лютого в малій залі Будинку рад відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, молоді та спорту, культури, охорони здоров’я, материнства, дитинства та соціального захисту, засобів масової інформації. Провела засідання голова комісії Людмила Скороход. Розглянуто проектів 9 рішень. Напрацьовано рекомендації щодо доповнень до міської Програми із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського […]


Засідання бюджетної комісії: сміттєвоз, пандус для дитячої бібліотеки та обстеження ремонту ліфтів

12 лютого під головуванням голови комісії А.Кривка відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань місцевого бюджету, фінансів, податкової політики, роботи базових галузей народного господарства та розвитку підприємництва, захисту прав споживачів, торговельного і побутового обслуговування, виробництва товарів народного споживання.


Смілянські котельні знову не працюють

Зранку у Смілі вкотре відімкнули опалення. Через те, що знижено тиск подачі газу, котельні не можуть працювати у штатному режимі. Вирішення питання на контролі секретаря міської ради Костянтина Синьогуба. Планується увечері відновити газопостачання котельням та теплопостачання у домівки смілян. Про це повідомили газеті “Сміла” у міськвиконкомі.


Легкоатлети Черкащини здобули «золоті» медалі чемпіонату України

Чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні серед юніорів приймали Суми з 6 по 7 лютого 2018 року, інформує видання «ЧЕмпіон». «Золото» національних змагань на Черкащину привезли Тетяна Безшийко (400 м) та Владислав Коваленко (2000 м з/п). З четвертим результатом завершила змагання смілянка Маргарита Бабіцька (довжина).


Смілянські синоптики повідомляють про похолодання та стан радіаційного фону

За інформацією метеостанції Сміли, наразі тепла повітряна маса південного циклону поступається місцем більш холодній масі з арктичних широт, це зумовить на Смілянщині тимчасове похолодання. 13.02 без істотних опадів. Температура повітря впродовж доби 1-6° морозу.


Протягом тижня 99% ОТГ зробили перший крок до отримання земель у власність

657 із 665 ОТГ, які утворені на сьогодні в Україні, і які відповідно до прийнятого Урядом розпорядження можуть отримати в комунальну власність держземлі за межами населених пунктів, розпочали відповідну процедуру. 99% громад протягом тижня уклали з головними управліннями Держгеокадастру в своїх областях меморандуми про співпрацю при здійсненні заходів щодо передачі сільгоспземель державної власності у комунальну. […]


Першій музейній колекції у Смілі не було рівних навіть у Києві

У Смілі найвідомішими дореволюційними збирачами і шукачами давніх історичних пам’яток були Бобринські (особливо Олексій Олександрович). У першому музейному зібранні було 6000 музейних експонатів. Навіть в Києві нічого подібного не було.


Смілянські студенти дискутували на тему філософії Стародавнього світу

У Смілянському коледжі харчових технологій відбулося відкрите семінарське заняття з дисципліни «Основи філософських знань» на тему: «Філософія Стародавнього світу». Заняття провела викладач комісії суспільних дисциплін Ольга Володимирівна Стеблина.


На Вінниччині в автомобілі згорів житель Черкаської області

11 лютого у селі Велика Мочулка Теплицького району під час гасіння охопленого полум’ям автомобіля «Daewoo Lanos» у салоні виявили мертвим його власника. Попередня причина загорання – паління цигарок


За тиждень Смілянську швидку допомогу викликали 345 раз

За тиждень населення Сміли поповнилося 3 новонародженими. Про це інформують у відділі охорони здоров’я. З 5 до 12 лютого у пологовому відділенні міської лікарні народилося 3 дівчаток.