У Смілі зафіксували випадок сказу лисиці – територію одного з кварткомів оголошено неблагополучною

7 лютого на території кварткому №10 було зафіксовано випадок сказу лисиці. Про це інформує начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи Юрій Лагунов. Рішенням Надзвичайної протиепізоотичної комісії при Смілянській міській раді


На Черкащині викрили незаконну підпільну діяльність нафтопереробного заводу

7 лютого працівниками УЗЕ в Черкаській області ДЗЕНП України спільно зі слідчими СВ Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури проведено санкціонований обшук на території нафтопереробного заводу, що на даний момент не має дозвільних документів на випуск паливно-мастильних матеріалів.


До 12 років позбавлення волі засуджено жителя Черкащини, який обвинувачується у терористичній діяльності

Прокуратурою Черкаської області принципово та в повному обсязі підтримано державне обвинувачення в кримінальному провадженні, розпочатому за фактом створення терористичної групи чи терористичної організації, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1  ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи організації) Кримінального кодексу України.


З 1 лютого теплопостачанням у Смілі займається комунальне підприємство (Відео)

Ситуація із теплопостачанням у Смілі, електропостачання для міських котелень та укладання договорів із комунальним постачальником, який офіційно став надавачем послуг щодо тепла з 1 лютого. Про це та інше надав роз’яснення на засіданні виконавчого комітету секретар міської ради Костянтин Синьогуб.


Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою

6 лютого учні школи №3-колегіуму приєднались до відзначення Дня безпечного Інтернету (Safer Internet Day), який відбувся під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою».


Смілянські вчителі обмінювалися досвідом щодо технології критичного мислення

У лютому заклади освіти міста проводять місячник педагогічної майстерності, під час якого відбувається обмін кращим досвідом роботи. Тож і лютий 2018 не став винятком. Кроком до майстерності педпрацівників у загальноосвітній школі-інтернаті став майстер – клас щодо впровадження технології критичного мислення


Юний реформатор зі смілянської гімназії

Іван Чабан, гімназист 6-А класу, став учасник програми «Діти створюють країну» за підтримки громадської організації «Українські креативні реформатори». Хлопчик отримав Подяку від організаторів за активну життєву позицію, готовність поширювати добро, любов, мир та дбати про планету Земля


У Балаклеї завершилися змагання з біатлону

7 лютого другий рік поспіль у селі Балаклея проводяться змагання з біатлону. Три команди змагались за відбір до збірної для участі у районних змаганнях за номінаціями «командна естафета» та «роздільний старт», інформує сайт Смілянської районної ради.


Черкаські синоптики передають штормове попередження на 9 та 10 лютого

Синоптики Черкаського обласного гідрометцентру передають штормове попередження на території Черкас та Черкаської області. «У найближчу годину з утриманням до кінця доби 9-го лютого, вночі та вранці 10.02 очікується туман, видимість 200-500 м.», йдеться у повідомленні.


Смілянська молодь навчається у Школі волонтерів

У Школі волонтерів розпочато тренінги модуля “Права та обов’язки дитини та людини”. Зустрічі відбуваються у Смілянському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Про це інформує сайт ЦСССДМ. Після проходження циклу тренінгів молоді люди матимуть знання про права людини, зокрема права дітей