Якщо застрягли в дорозі – телефонуйте на екстрений номер

Через ускладнення погодних умов, надаємо номер телефону в Черкаській області, за яким автомобілісти можуть звернутися за допомогою, якщо застрягли в дорозі: (0472) 71-45-34. Звертатися можна у будь-який час доби.


Смілянські рятувальники перевірили готовність підрозділів місцевих пожежних команд у районі

Значну кількість пожеж у сільській місцевості на Смілянщині ліквідовують місцеві пожежні команди. Безперечною перевагою таких підрозділів є те, що вони добираються до місця події всього за кілька хвилин.


Смілянська студентка визнана кращою ведучою на Міжнародному дитячому, молодіжному фестивалі

Говорять, що від самих тільки бажань омріяне не з’явиться, – доведено черговою перемогою студентки Смілянського коледжу харчових технологій, ведучої студентської телестудії «Техно-тайм TV» Лілею Касян.


У Смілянському краєзнавчому музеї зібралися майстри клубу народних ремесел «Дивина»

24 лютого в приміщенні музею відбулася краєзнавча вітальня для майстрів клубу народних ремесел «Дивина». Керівник клубу Марина Філь розповіла про історію, дослідження, відродження символіки українського рушника. Поділилась досвідом вишивки різних технік швів, які застосувала в своїх роботах (лиштва, низинка проста, гладь, занизування, мережка та інші), інформують у Смілянському краєзнавчому музеї.


Штормове попередження на території Черкаської області

За даними Черкаського обласного центру з гідрометеорології, 1 березня сніг, вночі сильний сніг. Хуртовина, на дорогах ожеледиця, вдень у Черкасах та східній частині області часом льодяний дощ, ожеледь. Пориви вітру 15-20 м/с.


Смілян навчають мистецтву декупажу

Арт-студія «DECOUPAGE», яка створена на базі бібліотеки-філії №1, стала популярною серед наших користувачів. Тому і в 2018 році смілян продовжують навчати цій декоративній справі. Арт-студія продовжує свою діяльність під проводом волонтера – Миколаєнко Т. В., інформують у бібліотечній філії №1.


Гімназисти театралізували казки Лесі Українки

До річниці з дня народження найвідомішої української поетеси та письменниці Лесі Українки учні 3 – А класу підготували літературно-музичну композицію «Хотіла б я піснею стати»


Уряд буде надавати 70% компенсації за обладнання кооперативам

Уряд визначив фермерство як найбільш оптимальну форму розвитку сільського господарства і основний пріоритет державної підтримки, передбачивши в державному бюджеті на 2018 рік 1 млрд гривень на підтримку фермерів. Один із механізмів такої підтримки є відшкодування фермерським кооперативам 70% вартості обладнання.


Наймолодшим школярам розповіли про транспорт у нашому житті

Тематичний тиждень «Транспорт» в рамках проекту «Нова українська школа» добіг кінця. Учні 1-А класу школи №3-колегіуму здійснили віртуальну подорож до музею транспорту і дізналися, який вигляд мали перші транспортні засоби.


Протягом двох днів у селах Смілянського району увесь день не буде електроенергії

Згідно графіку планових відключень та у зв’язку з проведенням робіт на електрообладнанні 1 та 2 березня у трьох селах Смілянського району на увесь день не буде світла. Орієнтовно електропостачання буде відсутнє з 8.00 до 16.45 на вулицях: