Воїни АТО вшановують визволителів Сміли з учнями школи №6 (Відео)

У школі №6 провели урочисту лінійку з нагоди 74-ї річниці визволення Сміли від нацистських окупантів. Протягом тижня у навчальному закладі також проводились заходи з національно-патріотичного виховання. На зустріч до школярів завітали сучасні захисники – учасники АТО.


На Смілянщині встановилася хмарна та волога погода

Період помірних та сильних морозів, що тривав на Смілянщині більше тижня, був без істотних опадів. Проте, вже сьогодні стовпчики термометрів піднялися до 4° тепла. Прийшла відлига, яка зумовить підтавання снігу, тому на дорогах та тротуарах рух транспорту та пішоходів ускладнюватиметься талими водами в перемішку з льодом


У Смілі відключили всі котельні

Сміла знову залишилася без теплопостачання. Всі котельні, які були на обслуговуванні “Сміла Енергоінвест” відімкнено від газопостачання. Секретар міської ради Костянтин Синьогуб  – на терміновій нараді у голови облдержадміністрації, повідомляють у міськвиконкомі.  Як кажуть, багатомільйонні борги “Сміла Енергоінвест” газовики хочуть “повісити” на місто.


Відійшов у вічність начальник Смілянського управління Держпродспоживслужби Микола Литвин

Сумна звістка надійшла 28 січня. Помер Микола Олександрович Литвин – начальник Смілянського міського управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, не доживши чотири місяці  до 45-го дня народження. Народився 21 травня 1973 року. Після закінчення школи вирішив стати ветеринаром, як і його батько. В 1995 році, закінчивши Білоцерківський сільськогосподарський інститут за спеціальністю ветеринарна медицина, працював лікарем ветеринарної […]


Засідання виконкому: відновлення пільгових перевезень та співпраця з комунальниками (Відео)

26 січня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Смілянської міської ради. Тут розглянули 18 питань. У центрі уваги знову ж таки дороги і тарифи. Виконком вирішив встановити для приватного перевізника тариф 4 гривні 50 копійок. Це дозволило відновити пільгові перевезення. Про що іще говорили на виконкомі – дивіться у сюжеті.


Смілянська молодь вшанувала пам’ять героїв Крут

29 січня цього року виповнилося 100 років відтоді, як у бою під станцією Крути загинули 300 київських студентів і гімназистів, посланих туди Центральною Радою. Героїчна оборона станції Крути далекого 1918 року стала своєрідним символом боротьби за самостійну державу на початку 90-х років минулого століття.


Завтра на Черкащині очікуються сильні пориви вітру

Синоптики Черкаського обласного центру з гідрометеорології передають штормове попередження на території Черкас та Черкаської області. «30 січня очікуються пориви вітру 15-20 м/с.», йдеться у повідомленні.


Сміла вшановує визволителів (ВІДЕО)

Жителі міста відзначають 74-ту річницю визволення Сміли від нацистських окупантів. Ветерани та молодь, керівництво міста, громада прийшли до Меморіалу Слави, вшанували пам’ять визволителів, вклонилися героям Другої світової війни та поклали квіти до Вічного Вогню у міському парку культури та відпочинку. У міському Будинку культури відбувлися урочистості та святковий концерт.


«Спогади живі»: концерт до Дня визволення Сміли від нацистських окупантів (Фото)

29 січня Сміла відзначає День визволення від нацистських загарбників. 74 роки тому Миргородською стрілецькою дивізією під командуванням полковника Сазонова місто було визволене з-під більш ніж дворічної окупації. У малій залі міського Будинку культури гостей зібрав концерт-спомин «Спогади живі».


Людина-Подвиг: 98-річного смілянина-фронтовика Федора Беха зал вітав стоячи

Сміла відзначає День визволення міста від нацистських окупантів. На урочистостях з цієї нагоди виступив Федір Михайлович Бех. Ветеран розповів про свій бойовий шлях, а коли сказав, що йому вже 98 років і, що має дружину, яка дбає про нього, переповнений зал встав і привітав визволителя стоячи.  Федір Михайлович Бех – це Людина-скеля, Людина-подвиг, сказав  Олександр […]