Столітню пісню про Крути знає 92-річна смілянка Марія Вівчарик (ВІДЕО)

Рік тому телестудія “Тясмин” мала унікальну нагоду записати пісню про Героїв Крут, якій майже сто років. Заспівала її Марія Степанівна Вівчарик, мама нашого колеги – журналіста Олександра Вівчарика. Запис пісні перетворився на цікаве тривале спілкування з Марією Степанівною.


Які вулиці та провулки Сміли 29 січня залишаться без електропостачання?

Смілянський міський РЕМ згідно графіку планових відключень 29 січня від електропостачання будуть відімкнені 10 вулиць та провулків міста. З 8.00 до 16.30 світла не буде на вул. Героїв Холодноярців (82-95), вул. Громова (2-44), вул. Квіткова (2-10), вул. Леваневського


Запрошуємо взяти участь у конкурсі

Стартує традиційний фотоконкурс від фотомитця і мандрівника Олега Анасенка у партнерстві з газетою «Сміла» – «Рідне місто моє». Чекаємо авторські світлини, які дозволяють подивитися на Смілу у різних ракурсах – природа, краєвиди, будови, люди, події і т.д. Кращі фото трьох авторів отримають від Олега Анасенка грошові винагороди. Світлини чекаємо на електронну пошту smila.media@ukr.net. Обов’язково вкажіть […]


29 січня – День визволення Сміли від нацистських окупантів

Запрошуємо Вас взяти участь у міських заходах з нагоди 74-ї річниці визволення міста Сміли від нацистських окупантів: 29 січня 11.00 – Покладання квітів до Меморіалу Слави (Меморіал Слави, Міський парк культури та відпочинку)


Одні з найкращих галерей кімнатних рослин створили школярі із Смілянщини

В обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-огляду внутрішнього та зовнішнього озеленення навчальних закладів „Галерея кімнатних рослин” ІІІ місце посіли та нагороджені грамотами Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми екологічна агітбригада «Едем» Голов’ятинської школи та учениця 11 класу Сунківської школи Анастасія Жереховд.


У лютому розпочнеться підготовка вчителів 1-х класів

У лютому 2018 року в Україні розпочнеться підготовка педагогічних працівників для роботи в умовах Нової української школи. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич, інформує osvita.ua У рамках заходів із підготовки вчителів Інституту модернізації змісту освіти, місцевим органам управління освітою та закладам післядипломної педагогічної освіти доручено забезпечити обов’язкове підвищення кваліфікації


У обласному етапі Всеукраїнського конкурсу „Мій рідний край – моя земля”  третє місце посіли вихованці гуртка «Біосвіт» Центру дитячої та юнацької творчості Смілянської районної ради та учні Смілянського шкільного лісництва, учні Балаклеївської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів No 2.


Юні екологи Смілянщини перемогли в конкурсі „Вчимося заповідувати”

Підбито підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу „Вчимося заповідувати”.  Серед найактивніших його учасників були юні екологи Смілянського району.


У Смілі хочуть побудувати сонячну електростанцію

На 64-й сесії міської ради 25 січня депутат Антон Кривко у своєму виступі проінформував про звернення до міської ради ТОВ «ФЛЕКС ЕНЕРЖІ СИСТЕМЗ», яка має намір реалізувати проект будівництва сонячної електростанції СМІЛА ЕНЕРЖІ потужністю 15 мВт в межах міста Сміла.


Смілянщина у зоні ризику з викрадення трансформаторної оливи

У області почастішали випадки викрадення трансформаторної оливи, повідомляє Черкасиобленерго. Лише упродовж минулого року зловмисники злили майже 12 тонн на суму понад 370 тисяч гривень. У новому році зафіксовані дві крадіжки. Зазвичай дістаються до трансформаторних підстанцій, які розташовані на периферії, рідше – у середмісті.