Смілянська родина прикрашає ялинку старими іграшками до Старого Нового року (Фото)

У нашій родині прикрашають щороку кілька ялинок – у будинку та під вікнами на подвір’ї. Ялинка, що в кімнаті, оздоблена сучасними іграшками, а та, що надворі – старими. Подивіться на раритетні іграшки – в кожної з них – своя життєва історія. Їх традиційно пригадуємо, коли збираємося біля ялинки на свята.


Павук – то є ткач всесвіту: смілянка Вікторія Філь про різдв’яні традиції (Відео)

Смілянка Вікторія Філь – нині працівник Національного музею народної культури та побуту України у Пирогово розповіла про особливі традиції Різдва та різдвяного павучка: « …ми робимо саме традиційну прикрасу – різдвяного павучка.


Книга «Сміла: край притясминський» про старшину Армії УНР Юрія Горліс-Горського

Про Юрія Горліс-Горського розповідає розділ «У назвах вулиць – їхні імена» книги «Сміла: край притясминський». Тут наведено його біографічну довідку та основні віхи життя. Цю інформацію підготовлено за матеріалами топонімічної комісії з найменування та перейменування вулиць, які готувалися у 2016 році для проведення громадських слухань щодо перейменування вулиць.


Сміляни виступили на «Черкаській коляді»

Не гаючи часу cмілянський гурт, отримавши масу емоцій після відвідин українських воїнів у зоні АТО, взяв участь у різдвяному фестивалі «Черкаська коляда», – повідомляє у мережі Facebook Михайло Шевчук та оприлюднив і відео із поїздки.


120 років Юрію Горліс-Горському: два роки тому сміляни назвали ім’ям автора «Холодного Яру» вулицю

14 січня виповнилося 120 років з дня народження Юрія Горліс-Горського. Ім’я Юрія Горліса-Горського має у Смілі вулиця в мікрорайоні станції ім. Тараса Шевченка. Таку назву отримала колишня вулиця Кронштадтська у процесі декомунізації. Рішення про перейменування назв вулиць та провулків м. Сміли та відповідне розпорядженням міського голови ухвалили у лютому минулого року.


У Смілі троянди розквітли поряд з ялинкою на зимовому подвір’ї (Фото)

Нинішнє Новоріччя моя родина святкує із трояндами, які розквітли на нашому подвір’ї біля ялинки на клумбі. Ялинці понад 15 років, але вперше вона взимку має таких красивих рожевих сусідок. І ялинка, і троянди – подарунки.


Про перенесення робочих днів у 2018 році

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про перенесення робочих днів у 2018 році» для працівників підприємств, установ та організацій, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями (субота і неділя)


9 вулиць та провулків Сміли завтра залишаться без електропостачання

Згідно графіку планових відключень без електроенергії завтра, 15 січня, залишаться 9 вулиць та провулків Сміли. Як повідомляють у міському РЕМ світла не буде з 8.00 до 16.30