Скільки населення нині у Смілі?

Чисельність наявного населення в Смілі (за оцінкою) на 1 листопада 2017 року становила 68232 осіб, з них 67300 осіб – постійне населення. Упродовж січня-жовтня минулого року чисельність населення зменшилась на 580 осіб.


На Черкащину прийшло похолодання

Як повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань, із 8 січня на Черкащині розпочався період похолодання, що пов’язано із надходженням арктичного повітря з півночі. І вже сьогодні, 9 січня, середньодобова температура повітря опуститься нижче 0°, тобто встановиться зимовий режим погоди.


У Смілі назріло питання ревізії люків

9 січня секретар міської ради Костянтин Синьогуб провів чергове засідання комісії з питань житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та розрахунків. Керівники підприємств та структурних підрозділів виконкому проінформували про стан виконання доручень попереднього засідання.


Оригінальний подарунок отримали від благодійників смілянські діти (Фото)

Незвичайний, оригінальний та смачний подарунок передали дітям до новорічно-різдвяних свят. «Ось такий будиночок із імбирно медового тіста, з меблями та сюрпризом в середині отримали діти, які виховуються у дитячому будинку сімейного типу Будакових. Завдяки нашим постійним благодійникам, людям із великим серцем родини Шевченко», інформують у Смілянському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.


Механізм щорічного осучаснення пенсій дозволить підвищувати їх розмір вище рівня інфляції

Механізм щорічного осучаснення пенсій дозволить підвищувати їх розмір вище рівня інфляції. Про це 5 січня заявив заступник Міністра соціальної політики України Микола Шамбір. За його словами, головним пріоритетом пенсійної реформи було і залишається збільшення розміру пенсій.


Сміляни за тиждень більше 300 раз викликали «швидку допомогу»

За перший тиждень 2018 року у Смілі народилося 8 дітей – 1 дівчинка та 7 хлопчиків. Про це інформують у відділі охорони здоров’я. Також з 1 до 8 січня було госпіталізовано 157 осіб, з них 11 травмованих, 4 випадків пов’язаних з алкогольним сп’янінням. Загалом за тиждень «швидку допомогу» викликали 336 разів.


Які вулиці Сміли та району 10 грудня будуть відключені від електропостачання?

Як повідомили у Смілянському міському РЕМ згідно графіку планових відключень без електропостачання 10 грудня залишиться 7 вулиць та провулків міста. Електроенергії не буде орієнтовно з 8 до 16.30


Українці з Австралії написали і у Смілі виконали пісню на слова Василя Симоненка (Відео)

Петро Федорович Деряжний – кошовий отаман Українського вільного козацтва Австралії разом із дружиною Нілою Григорівною приїздили в Україну на відзначення 100-річччя нового модернового українського козацтва. У храмі Різдва святого Іоана Хрестителя УАПЦ виконали пісню на слова Василя Симоненка. Перш, ніж доторкнутися до струн бандури, пан Петро мовив: Гості не лише виконали пісні, а розповіли нам, українцям, […]


Сьогодні у Балаклеї позапланово без електропостачання залишаться три вулиці та провулки

У Смілянському районі електричних мереж оприлюднили графік позапланових відключень вулиць у селі Балаклея. Так, сьогодні, 9 січня, електропостачання не буде на вулиці Шевченка та провулках Лесі Українки та Красний. Відключення без попередження.


Нарада з питань забезпечення Сміли теплом (Відео)

5 грудня у малій залі Будинку рад відбулося чергове засідання з питань забезпечення міста теплом.