Засідання виконкому: затвердження плану роботи та виділення матеріальної допомоги смілянам (Відео)

12 січня під головуванням секретаря міської ради Костянтина Синьогуба відбулося засідання виконавчого комітету. На порядок денний винесли 22 питання.


Правоохоронці офіційно розповіли подробиці розкриття вбивства жінки-таксистки

Наразі затримано двох підозрюваних. Про це сьогодні, 12 січня, повідомив начальник поліції області Валерій Лютий під час брифінгу, участь у якому взяли також його заступник – начальник слідчого управління Валентин Кожухівський та заступник начальника главку – начальник кримінальної поліції Микола Худенко.


ПОРЯДОК ДІЙ населення Сміли у разі припинення централізованого теплопостачання при мінусовій температурі повітря

1.Вияснити причину та можливий термін припинення теплопостачання: у голови ОСББ або керівника ЖЕКу; – у диспетчера ТОВ “Смілаенергоінвест” за тел.: 5-72-78 або диспетчера ТОВ “Смілаенергопромтранс” за тел.: 5-25-72, 5-30-67; – у диспетчера виконавчого комітету Смілянської міської ради за тел.: 4-10-16


Вбивцям черкаської таксистки повідомлено про підозру

Як повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області, здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 289 КК України


Вперше засідання смілянського виконкому транслювали наживо зі звуком

12 січня під головуванням секретаря міської ради Костянтина Синьогуба відбулося засідання виконавчого комітету, яке транслювалося в режимі онлайн на офіційному сайті міської ради. На порядок денний винесли 22 питання.


На водоймах Черкащини з’явилося перше «крижане сало»

Утримання аномально теплої погоди у грудні і впродовж першої декади січня зумовило відсутність льодових явищ на водних об’єктах Черкащини, а значна кількість опадів у грудні сприяла збільшенню водності річок. Перші льодові утворення на річках області у вигляді первинних заберегів відмічаються на р. Тясмин


Смілянські синоптики розповіли, якої погоди чекати у другій декаді січня

Середня декадна температура повітря першій декаді січня становила +1,9°– на 6,6° вище кліматичної норми. Максимальна температура повітря у найтепліші дні 7-8 січня підвищувалась до +6° . Мінімальна температура повітря в останній день декади знижувалась до -4°.


Цьогоріч виповнюється 385 років легенді про дівчину Смілу

У 1633 році польський гетьман Станіслав Конецпольський за 24 тисячі злотих купив у останньої представниці роду Жубриків Христини землі по берегах Тясмина. Новий власник намагається залюднити свої спустошені татарами землі й надає селянам пільги. Сміла (сучасна назва поселення з’являється в 50-х роках ХVІІ століття) перетворюється на невеличке містечко.


Тіло зниклої на Різдво жінки-таксистки знайшли, вбивцю – затримали (Фото, відео)

Тіло зниклої жінки-таксистки Ірини Чуприни знайшли у лісосмузі. Вбивцю затримали. Про це інформує на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.


Комісія оперативно відреагувала на відключення котелень у Смілі

Станом на 12 січня через борги та відсутність лімітів на природний газ ТОВ «Сміла Енергоінвест» в черговий раз відключені котельні № 3 та 9. Без теплопостачання залишились 866 квартир, приміщення гуртожитку коледжу харчових технологій.