Сміляни успішно виступили у змаганнях за Кубок України з годзю-рю карате

Змагання за національний кубок серед каратистів відбулися в Одесі. Успішно представили Смілу вихованці СК “Монарх”, яких тренує Сергій Пітенко – Юлія Білякова, Єлізавета Бакай, Констянтин Панасенко та Артем Самборський.


«Кількість виписаних рецептів на доступні ліки в області зростає», – Ярослав Березань

Більше 372 тисяч рецептів на «доступні ліки» вже виписали лікарі для 180 тисяч хворих Черкащини. На це передбачено понад 11 млн грн, говорить заступник очільника області Ярослав Березань. На сьогодні до реалізації в області програми «Доступні ліки» вже долучилося 267 аптек.


У смілянській школі розпочалися тритижневі англомовні тренінги «GoCamp AfterSchool»

У школі №1 розпочався довгоочікуваний GoCamp AfterSchool. Протягом трьох тижнів у закладі проходитимуть англомовні тренінги за участі іноземного волонтера, під час яких учні працюватимуть над власними проектами, навчатимуться критичному мисленню та основам громадянської освіти, інформують у навчальному закладі.


Завтра на дорогах Черкащини прогнозують ожеледицю

Синоптики Черкаського центру з гідрометеорології передають штормове попередження про небезпечне гідрометеорологічне явище на території Черкащини. «Вночі та вранці 30 листопада слабка ожеледь, на дорогах ожеледиця, вдень пориви вітру 15-20 м/с», йдеться у повідомленні.


Літературно-музична вітальня «Все про кохання. Все про любов»

Два роки тому у міському Будинку культури на численні прохання своїх шанувальників відновила творчу діяльність літературно-музична вітальня. Вона згуртувала професіоналів та аматорів сцени, стала місцем задушевного відпочинку та цікавого дозвілля для багатьох смілян різного віку та уподобань.


На Черкащині на боротьбу з ожеледицею використали понад 300 тонн протиожеледної суміші

Цієї ночі на Черкащині сніжило, випав мокрий сніг з дощем при мінусові температурі, тому на дороги загального користування вночі та вранці 29 листопада виїхала снігоприбиральна техніка.


Сміляни долучились до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в місті Сміла дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок


Анонс газети «СМІЛА» від 29 листопада

Черговий номер газети «Сміла» у продажу з 29 листопада. У номері читайте: Зимові маршрути: з 1 грудня зміни у русі міських автобусів та які зміни очікуються у розкладі поїздів з 10 грудня. Актуально: «Енергоінвест» продовжує випробовувати смілян холодом.


Смілянські податківці роз’яснюють, за яких умов податок при продажу квартири не сплачується

Смілянські податківці надають роз’яснення на найактуальші теми. Так, фіскали пояснюють за яких умов не сплачується податок при продажу квартири. Об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, до складу якого включаються доходи від операцій з майном.


Смілянські першокласники попрощалися із осінню

У смілянській школі №3-колегіумі для найменших учнів влаштували свято прощання в першою осінню, яку вони провели у стінах школи. «Осінь для моїх маленьких учнів 1-Б класу школи № 3-колегіуму виявилася дуже яскравою, багатою на свята та цікаві події.