Місто Смілу “дотисли” – “Сміла Енергоінвест” допустили до теплопостачання (Відео)

Вчора на позачерговому засіданні виконкому, яке перейшло у сесію, що не відбулася (через відсутність кворуму) і знову продовжилося засідання виконкому, “Сміла Енергоінвест” затвердили тарифи на тепло.


Смілянським гімназистам провели екскурсію стежками пам’яті

Екскурсію стежками пам’яті провів для гімназистів керівник громадської організації «Пошук. Сміла» Андрій Іванов. Похід розпочався зі станції Сміла, де учні пригадали, хто був ініціатором появи залізниці у місті, тож віддали належну шану роду графів Бобринських.


У Смілі на засіданні виконкому розглянули питання про призупинення освітнього процесу

3 листопада під головуванням секретаря міської ради Віктора Федоренка відбулося позачергове засідання виконавчого комітету. Основні питання, які розглянули на засіданні стосувалися призупинення освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти


Смілянські ветерани АТО привітали залізничників

ГО “Військово-патріотичне об’єднання ветеранів АТО Черкаської області “Справедливість” разом з ГО  “Громадянська позиція”  вітає залізничників з їх професійним святом і бажає всім здоров’я, благополуччя, успіхів в роботі, мирного неба і сімейних гараздів! Окремо напередодні професійного свята від імені своїх побратимів представники ГО “Військово-патріотичне об’єднання ветеранів АТО Черкаської області “Справедливість” та  ГО  “Громадянська позиція”  привітали  та […]


Смілянські синоптики пояснили як погода у жовтні відобразилася на озимих

Цьогорічний жовтень на Смілянщині загалом видався відносно теплим та дощовим. При цьому, для нього були характерна значна мінливість температурного фону, періодичні дощі різної інтенсивності, невелика кількість небезпечних явищ. Середня температура повітря за місяць становила +8,6°, що на 0,7° вище норми. Перехід середньодобової температури повітря через +8° в бік зниження відбувся 22.10, що на тиждень пізніше […]


Смілянським багатодітним матерям нагадують про додаткову відпустку

Смілянські податківці продовжують проводити роз’яснювальну роботу на актуальні теми. Зокрема, на часі питання про додаткову відпустку на дітей. Податківці нагадують, жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, надається щороку додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (ст. 19 Закону про відпустки).


Смілянські школярі побували на батьківщині Тараса Шевченка

Учні 3-А класу школи №3-колегіуму відвідали батьківщину великого українського поета Тараса Григоровича Шевченко. Діти побували в музеях села Моринці та Шевченкового.


У смілянина викрали з вантажівки акумуляторні батареї та паливо

До працівників Смілянського відділу поліції звернувся 31-річний житель одного із сіл району з повідомленням про крадіжку. Чоловік розповів, що в період часу з 19:00 години по 23:00 годину з його вантажного автомобіля, припаркованого біля будинку, викрали дві акумуляторні батареї та злили паливо.


Сьогодні “вечірнє” вікно для проїзду через черкаський міст відкриють на 1,5 години пізніше

На мосту через річку Дніпро на автодорозі Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань км 23+068 будівельники підрядної організації 3 листопада, розпочнуть заливати бетонну монолітну плиту на лівому проїзді.


Смілянка стала учасницею міжнародної конференції, присвяченій проблемам математичної освіти

Викладач фізики державного навчального закладу «Смілянський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» Юлія Володимирівна Рудніцька взяла участь у роботі міжнародної науково-методичної конференції на тему «Проблеми математичної освіти», яка відбулася 26– 28 жовтня на базі Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького