Обласна влада допомогла знайти компроміс у ситуації з “Комунальником” (Відео)

Із учасниками акції у центрі міста та журналістами спілкувалися заступник голови Черкаської ОДА  Сергій Овчаренко та в.о.міського голови Віктор Федоренко. Свою позицію озвучив і Сергій Ананко.


У Смілянську міську лікарню подали тепло (Відео)

Сьогодні заступник голови Черкаської ОДА Сергій Овчаренко та в.о. міського голови Віктор Федоренко поїхали у Смілянську міську лікарню. Медичному закладу подали тепло.


Уродженець Смілянщини став учасником одного з наймасовіших забігів у Сполучених Штатах Америки

Масштабний марафон у Сполучених Штатах Америки традиційно проводиться в першу неділю листопада. Це один з  наймасовіших забігів –  цього року дистанцію пробігли  більше 50 тисяч людей з усього світу. Організовує його асоціація  бігунів Нью-Йорка із 1970 року.


Юні смілянські читачі допомагають дитячій бібліотеці

В кожного з нас вдома є книги, які ми вже прочитали і можемо поділитись ними з іншими людьми, які захоплюються читанням. Передати книгу в дар бібліотеці-значить подарувати книзі друге життя і справжнє задоволення багатьом читачам на довгі роки.


На Черкащині утримається прохолодна погода без суттєвих опадів

За повідомленням Черкаського обласного гідрометцентру на погоду Черкащини впливає антициклон з центром над Білоруссю. Але, як і належить осінньому антициклону, він формує похмуру та прохолодну погоду, без суттєвих опадів та зі слабким вітром. І найближчої доби суттєвих змін в атмосфері нашого краю не передбачається. В умовах короткого світлового дня синоптики радять не втрачати погожі години […]


Названо переможців всеукраїнського турніру з футболу «Діти за мир»

Названо переможців щорічного всеукраїнського дитячо-юнацький турнір з футболу та футзалу «Діти за мир». У турнірі взяли 16 команд із Києва, Черкас, Білої Церкви, Маріуполя та три команди зі Сміли. У підсумку сміляни показали найкращий результат у середній віковій групі – перше місце серед учасників 2007-2008 р.н. Як повідомляють у відділі молоді та спорту, місця у турнірній таблиці розподілилися наступним чином:


Шанувальників класичної музики запрошують на Всеукраїнський конкурс пам’яті Чайковського

10-12 листопада у Кам’янці на Черкащині відбудеться XV Всеукраїнський дитячий музичний конкурс пам’яті П.І.Чайковського. Організаторами Конкурсу отримали 51 заявку від учнів дитячих музичних та мистецьких шкіл з Черкаської, Кіровоградської, Вінницької, Полтавської, Рівненської, Хмельницької, Тернопільської, Чернівецької, Донецької та Київської областей.


Патронатна родина зі Сміли поділилася досвідом із кандидатами у патронатні вихователі

У Смілі триває популяризація патронатного виховання дітей. Одними з першопрохідців в області такої опіки над дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах стала родина з нашого міста. Нині бажаючих долучитись до числа патронатних родин стає більше.


Триває акція протесту біля смілянського Будинку рад (Відео)

Біля Будинку рад триває акція протесту, організована працівниками “Комунальника”.


Наслідки неправильно зазначеного класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України

Смілянські податків роз’яснили які наслідки можуть бути при неправильно вказаному класифікатору об’єктів адміністративно-територіального устрою України. Платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію з плати за землю (земельний податок та/або орендна […]