Сміляни пройшли ходою та спільно помолилися в пам’ять про жертв Голодомору (Фоторепортаж)

25 листопада сміляни організували Ходу пам’яті. Стартували від меморіальної стели Героям Небесної Сотні. Несли прапори, хоругви, смолоскипи, колоски, калину, квіти. Пройшли центральними вулицями міста – Соборною та Незалежності до пам’ятного Хреста жертвам Голодоморів


Зустріч до Дня пам’яті жертв Голодомору «Невгасима свіча пам’яті» (Відео)

До Дня пам’яті жертв Голодомору у Смілі відбулися заходи. Розпочала їх тематична зустріч у центральній міській бібліотеці імені Олени Журливої. Смілян запросили сюди на годину вшанування пам’яті жертв голодоморів «Невгасима свіча пам’яті».


У центрі Сміли відбулася молодіжна акція «Запали свічку пам’яті» (Фоторепортаж)

У центрі Сміли пройшла молодіжна акція «Запали свічку пам’яті». У ній взяла участь учнівська та студентська молодь, педагоги, депутати, громадські активісти.  До присутніх звернулися начальник відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Наталія Маслюк, лідери учнівського самоврядування, молодіжний актив міста


Година пам’яті у центральній міській бібліотеці (Фоторепортаж)

Низку загальноміських заходів до Дня пам’яті жертв Голодомору розпочала тематична зустріч у центральній міській бібліотеці імені Олени Журливої. Смілян запросили сюди на годину вшанування пам’яті жертв голодоморів «Невгасима свіча пам’яті». Завітали свідки Голодоморів, представники міської влади, галузей культури, освіти, місцеві краєзнавці, журналісти.


Сміляни вшанували пам’ять жертв Голодомору (Фоторепортаж)

У Смілі вшановують пам’ять жертв Голодомору. На кладовищі “Орел” відбувся поминальний молебень. До пам’ятного знаку поклали квіти, запалили лампадки та свічки. Більше фото дивіться далі.


Смілянських першокласників посвятили в «Барвінчата » (Відео)

У школі №3-колегіумі для першокласників провели «Посвяту в Барвінчата». Герої країни Барвінкової – Ромашка, Барвінок, Королева Знань, Букварик – разом з учнями здійснили подорож до своєї чарівної держави. Першокласники вивчили правила Країна Барвінкової, які пообіцяли не лише пам’ятати, але й виконувати. Наприкінці заходу учні всіх трьох класів отримали  в подарунок шкільні  значки.


Радіовимірювальна практика смілянських студентів

Студенти третього курсу Смілянського промислово-економічного коледжу ЧДТУ, спеціальності «Телекомунікації та радіотехніка», групи РЕ-9-15, проходять навчальну радіовимірювальну практику. Навчальна практика – це практичне втілення самостійних кроків студентів.


Штормове попередження по Черкаській області

За даними Черкаського обласного центру з гідрометеорології, 26 листопада вночі та вранці туман 200-500


Смілянській молоді розповіли про Голодомор

У четверту суботу листопада українці вшановують пам’ять жертв Голодомору та політичних репресій. У спеціалізованій бібліотеці-філії для дітей імені Тараса Шевченка відбулася година пам’яті. У читальній залі зібралися люди різних поколінь – учні 8-го класу школи №10 та гості – учасники університету третього віку.


«Жнива скорботи»: смілянські школярі вшанували жертв Голодомору

У навчальних закладах міста, бібліотеках та інших установах до Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору проводять тематичні заходи. У школі №7 учні 5-го класу відповідально поставилися до підготовки виховної години «Жнива скорботи».