В День Гідності і Свободи сміляни вшанували Юрія Пасхаліна у Носачеві

Відзначаючи День Гідності та Свободи українці згадують активістів, які були на Майдані, стали першими учасниками масштабної акції протесту, що розпочалася 21 листопада. Разом з тим сьогодні, віддають шану Героям Небесної сотні, які полягли на Майдані під час протистоянь. У їх числі і смілянин Юрій Пасхалін.


Урочистості у Смілі з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи (Відео)

У День Свободи та Гідності сміляни у центрі міста розгорнули стометровий Національний прапор України. Біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні відбулися урочистості. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих за Україну, поклали квіти до пам’ятного знаку та меморіальної стели, засвітили лампадки.


У Смілянському районі посиденьки за чаркою закінчилися вбивством

16 листопада близько 18 години в Смілянський відділ поліції ГУ НП звернувся житель Смілянського району, із заявою про те, що скоєно вбивство. Виїхавши на місце, правоохоронці виявили труп жителя Смілянського району із двома ножовими пораненнями в області грудної клітки.


Смілянські четвертокласники дізналися про події під час Революції Гідності

21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності та Свободи. В цей день працівники смілянської центральної бібліотеки для дітей організували для учнів четвертих класів школи «Ліцей «Лідер» патріотичний захід, приуроченій пам’яті героїв Небесної Сотні.


Черкаські фіскали пояснили у якому разі оподатковуються подарунки від рідні

«Мої батьки – пенсіонери отримали торік спадок від тітки. При оформленні сплатили мито, а податків не сплачували, тому що вважали, що доходи від рідні не оподатковуються. Недавно батькам прийшла квитанція про сплату податку – це правильно?»


Смілянські колегіанти зустрілися із учасником Революції Гідності

21 листопада у смілянській школі-колегіумі відбулися заходи присвячені Дню Гідності та Свободи України. Для учнів 9-11 класів відбулася зустріч з волонтером міста, учасником Революції Гідності Віктором Степановичем Овчаренком.


Президент підписав Указ «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!»

Президент Петро Порошенко підписав Указ №361/2017 «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!». Указ сприятиме формуванню правової культури та свідомості у суспільстві, підвищенню рівня знань громадян щодо механізмів захисту своїх прав.


У Смілі визначили переможців ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з біології

18-19 листопада на базі навчально-виховного комплексу  «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №3 – колегіум» відбувся ІІ етап Всеукраїнської предметної олімпіади з біології. Того дня відбулися олімпади з економіки, географії, хімії. Загалом у них взяли участь 197 учнів  шкіл міста та Центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів.


Щирі побачення з історією і сучасністю Смілянщини

Ще на початку ХХ сторіччя Іван Франко пророчо віщував, що настане нарешті пора, коли український народ не буде служити сусідам, бо прийде час служити Україні і жити для України. Такий час настав. Ми все частіше повертаємось до наших джерел: рідної мови, народної гри, обрядів, традицій, історії рідного краю.


Залізничники закликають смілян знати і дотримуватись правил безпеки

З початку 2017 року у регіональній філії «Одеська залізниця» допущено 77 нещасних випадків невиробничого характеру травмування громадян України проти 80 у минулому році, в тому числі 61 зі смертельним наслідком проти 54 у минулому році. Особливе занепокоєння викликає той факт, що серед травмованих і загиблих кожна десята особа – дитина віком до 16 років.