З листопада Уряд підвищив студентські стипендії на 18%

З листопада академічні та соціальні стипендії українських студентів зростуть на 18%  – відповідне рішення було ухвалене 8 листопада під час засідання Уряду. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА з посиланням на Урядовий портал.


На Черкащині невдовзі знову задощить

Уже п’яту добу поспіль хмарну, вологу, проте помірно теплу без опадів погоду на Черкащині формує антициклон, центр якого сьогодні розташувався біля Москви. Поступово відходячи далі на схід, антициклон поступається місцем атлантичним циклонам із заходу. Завдяки атмосферним фронтам знову задощить.


Обговорили стан виробничого травматизму на підприємствах Сміли

7 листопада у малій залі виконавчого комітету під головуванням керуючого справами Олександра Головченка відбулося засідання координаційної ради з питань безпеки життєдіяльності населення міста. На засідання координаційної ради було запрошено представників ПАТ «Спектр-Сміла» та ПАТ «НВП «СЕМЗ», на підприємствах, яких сталися випадки виробничого травматизму.


Діти стали частіше звертатися до поліції

Тільки з початку цього року до поліції звернулося 1100 дітей з повідомленнями про випадки насильства як відносно них, так відносно їхніх близьких. Це говорить про те, що діти стали більше довіряти поліції.


У Смілянській податковій інспекції провели засідання круглого столу

Нещодавно в приміщенні Смілянської ОДПІ під керівництвом начальника Синьогуба Костянтина відбулась зустріч за круглим столом з представниками бізнесу на тему: «Обчислення та сплата податку на доходи фізичних осіб».


Прокуратура відреагувала на факт незаконного заволодіння майже 230 гектарами землі

Смілянською місцевою прокуратурою встановлено, що одне з сільськогосподарських товариств заволоділо та використовує 230 га землі сільськогосподарського призначення на території Городищенського району на підставі договору оренди з районною державною адміністрацією, укладеному в 2011 році на 25 років. Разом з тим, розпорядженням РДА, яке стало підставою укладення договору, передбачено надання землі в оренду лише до кінця 2015 […]


Смілянка Надія Матюшенко-Гребенюк презентувала нову книгу «Тарасовими шляхами. Світлини мого життя»

Автор багатьох збірок, смілянка, Надія Матюшенко-Гребенюк представила на загал ще одне видання – книгу «Тарасовими шляхами. Світлини мого життя». Презентувала її до Дня української писемності та мови та з нагоди свого ювілею у Черкаській універсальній науковій бібліотеці ім. Тараса Шевченка.


Тиждень української писемності та мови у Смілянському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів

Уже стало доброю традицією у листопаді проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови і вшануванню пам’яті Нестора Літописця. 9 листопада у «Смілянському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» відбулося урочисте відкриття Тижня української писемності та мови.


Смілянський веслувальник у складі збірної успішно виступив на Чемпіонаті світу

Нещодавно черкаські спортсмени стали переможцями всеукраїнських змагань з веслування на човнах “Дракон”, також гідно виступили на Чемпіонаті світу. У складі команди веслувальників, яка успішно виступила на клубному Чемпіонаті світу в Італії , відзначився смілянин Володимир Скицько. Загалом команда здобула 14 нагород різного ґатунку. Про це зазначили на прес-конференції, присвяченій підсумкам спортивного року федерації з веслування на […]


Смілянських школярів екскурсіями вчать любові до тварин

Осіння екскурсія 5-А класу школи №3-колегіуму вийшла тематичною – «Любов до тварин!». Поїздка була не далеко – до міста Черкаси. Здавалося б, що можна у сусідньому місті побачити нового? Проте, у черкаському зоопарку, де іде оновлення, та де звірі живуть своїм життям, щоразу буде щось несподіване-нове.