Бійці АТО та представники громадських організацій привітали смілянок (Відео)

Воїни АТО та представники громадських організацій побували у дитсадку №17 “Пролісок” та на гостинах у місцевої майстрині. Візит гості приурочили Дню української писемності та мови та Дню працівників культури та аматорів народного мистецтва. Адже вихователь дитсадку, Надія Байда – самобутня поетеса, а Надія Сербіненко – майстриня, яка вишиває бійцям рушники-обереги та передає їх на передову.


Смілянські рятувальники попереджають громадян про небезпеку приладів опалення

З настанням опалювального періоду на території Черкаської області збільшилась кількість пожеж з причини неправильної експлуатації або неправильного облаштування приладів опалення. Збільшилась також імовірність пожеж з причини експлуатації електричних приладів опалення.


Смілянські колегіанти побували на дні народженні нової книги

Учні школи №3-колегіуму завжди з великим інтересом ставляться до вивчення літератури рідного краю. Адже Черкаська область багата на творчі особистості. І одна з них – Н.І. Матюшенко-Гребенюк.


Після 20 листопада на Черкащині прогнозують дощ та мокрий сніг

Перша декада листопада поточного року по погодніх умовах видалась достатньо теплою, помірно вологою та спокійною. Середня декадна температура повітря, у порівнянні з попередньою декадою, підвищилась на 0,6 і становила +6,2°, що на 2,7° вище норми.


Названо імена кращих знавців української мови у Смілі

11 листопада теплом і затишком зустріла учасників другого етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика Смілянська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №12. Конкурс розпочався  святом, яке підготували вчителі української мови і літератури та учні школи.


У Смілі провели зустріч із майбутніми наставниками

Зустріч у дружньому колі влаштували спеціалісти центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з майбутніми наставниками над дітьми-сиротами та дітьми позбавленими батьківського піклування, які перебувають в інтернатних закладах. Про це інформує сайт Смілянського ЦСССДМ.


У Смілі назвали переможців ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з історії

12 листопада на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з історії, в якому взяли участь 60 учнів 8-10 класів закладів загальної середньої освіти міста. Стали переможцями і посіли призові місця:


Смілянин вибув із розважального тревел-шоу «ЛавЛавCar»

Уродженець Сміли Олег Кошик разом зі своєю обраницею Олею Малярчук два тижні боровся у розважальному тревел-шоу “ЛавЛавCar” на телеканалі ТЕТ. На останньому завданні, де необхідно було зібрати максимальну кількість номерів телефону та ім’я перехожих, пара впоралась найгірше. Таким чином, вона отримала мінус три “лайки” і вибула із шоу, інформує “Дзвін“.


Смілянські хортингісти серед призерів Чемпіонату України

11 листопада у м. Ірпінь відбувся Чемпіонат України з хортингу серед юніорів та кадетів у розділі «форма» та серед юнаків, кадетів та юніорів у розділі «двобій». У змаганнях брала участь збірна команда ДЮСШ «Олімп» та спортивного клубу «Прайд».


На Черкащині триває набір до Збройних Сил України на службу за контрактом

З початку року майже 900 жителів області уклали контракт зі ЗСУ. Про це повідомив обласний військовий комісар Євген Курбет під час прес-конференції. За завданням генерального штабу, до кінця року на Черкащині мають відібрати більше 1200 осіб на службу за контрактом.