У Смілянській місцевій прокуратурі новий керівник

Як повідомляє прес-служба Смілянської місцевої прокуратури, 22 листопада наказом Генерального прокурора України Юрія Луценка призначено на посаду керівника Смілянської місцевої прокуратури старшого радника юстиції Володимира Семеновича Яценка. Сьогодні прокурор Черкаської області Сергій Овчаренко представив колективу прокуратури керівника з побажаннями плідної праці та зміцнення законності на ввіреній території.


Четвертокласники дізналися про події під час Революції Гідності (Відео)

21 листопада до Дня Гідності та Свободи працівники смілянської центральної бібліотеки для дітей організували для учнів четвертих класів школи «Ліцей «Лідер» патріотичний захід, приуроченій пам’яті героїв Небесної Сотні та запросили на зустріч гостей – журналіста Олександра Вівчарика та воїна АТО Андрія Вовка.


Сміляни представили проект «АRТ-Простір» на Ярмарці громадських ініціатив

23 листопада в Черкасах відбувся міжрегіональний форум інститутів громадянського суспільства “ГРАНТуємо ЗМІНИ 3.0”, в ході якого обговорювались громадські ініціативи центральних регіонів України та шляхи їх реалізації.


Сміляни на носачівці вшанували пам’ять земляка, Героя Небесної сотні, Юрія Пасхаліна (Відео)

Відзначаючи День Гідності та Свободи українці згадують активістів, які були на Майдані та віддають шану Героям Небесної сотні, які полягли під час протистоянь. У їх числі і смілянин Юрій Пасхалін. Цього року сміляни та носачівці відвідали могилу Героя Небесної сотні зі Сміли.


Завтра на Черкащині очікується холодна погода без опадів

Після проходження холодного фронту, який приніс невеликий сніг, в атмосфері нашого краю встановився невеликий проміжний антициклон. Тому завтра опадів не очікується, температура ще дещо знизиться: вночі до -2..-7º, вдень 0..+2º.


Смілянські правоохоронці затримали чоловіка, який планував пограбувати аптеку (Фото, Відео)

Під час нічного відпрацювання Сміли до оперативників Смілянського відділу поліції від чергового чергової частини надійшло повідомлення про те, що в одній із аптек міста спрацювала сигналізація пульту охорони, і за викликом виїхала слідчо-оперативна група.


Черкаські фіскали відповідають на найпоширеніші запитання щодо єдиного соціального внеску

Головне управління ДФС у Черкаській області спільно з Головним управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області розробили методичні рекомендації для страхувальників щодо формування та подання звіту про суми нарахованого єдиного внеску у форматі відповідей на запитання страхувальників, що найчастіше виникають під час заповнення звітності.


Найменшим школярам провели «Посвяту у Барвінчата»

Одним із традиційних свят для першокласників у школі №3-колегіумі є «Посвята в Барвінчата». Його провели 22 листопада. Під час заходу дітей запрошують у подорож барвінковою країною, якою у навчальному закладі називають молодшу школу. Для малечі це нагода повеселитися та показати свої знання.


Смілянська кондитерська фабрика серед переможців обласного конкурсу «Черкаська якість – 2017»

Підбито підсумки обласного конкурсу «Черкаська якість», зокрема з виробництва продовольчих та промислових товарів, робіт та послуг у побутовій та виробничих сферах. Загалом, цьогоріч відзначили нагородами 21 підприємство, інформує прес-служба Черкаської ОДА. У їх числі ТОВ «Кондитерська фабрика «Меркурій».


Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА, про осучаснення медзакладів

– Якісні зміни в медичних закладах – серед наших першочергових завдань. Звісно, вони не можливі без переоснащення. Завдяки децентралізації на місцях нині є ресурс для змін. Водночас ми комплексно підходимо до цього питання.