Табір «Лідер» об’єднав творчо обдарованих дітей (Відео)

Чимало смілянських школярів літні канікули розпочинають у таборах відпочинку рідного міста. Профільна зміна відпочинкового табору «Лідер»  розташувалася у Будинку дитячої та юнацької творчості і згуртувала творчо обдарованих вихованців цього позашкільного закладу. 


Смілянські податківці завітали із подарунками до дітей

І знову із гостинцями завітали співробітники фіскальної служби Черкащини на чолі з керівником Смілянської ОДПІ Анатолієм Мовчаном до вихованців «Смілянського будинку інтернат» підшефних Головного управління ДФС у Черкаській області.


Новини Сміли та регіону на хвилях радіо “Тясмин”. Випуск #3 від 7 червня

Про події у Смілі та регіоні слухайте на радіо “Тясмин”. Випуск новин #3 від 7 червня.


Погоду Черкащини продовжує формувати антициклон

Погоду Черкащини продовжує формувати антициклон. Тому завтра опадів не очікується. При його переміщенні на південний схід вітер змінить напрямок на південний і в наш край буде надходити більш тепле повітря.


На Смілянщині активно замовляють онлайн-витяги із Державного земельного кадастру

У Черкаській області 16524 особи скористалися онлайн-послугою «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру». Опрацьовано 16461 звернення, решта – в роботі. Лише з початку цього року завдяки інтернету замовили витяги про земельні ділянки 2547 громадян.


Учасники літнього табору дізналися більше про відомих письменників рідного краю

7 червня у читальному залі центральної міської бібліотеки імені Олени Журливої було проведено літературну мандрівку «Відомі письменники-краяни: творчість та доля» для учнів Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3-колегіуму, які відвідують літній пришкільний оздоровчий табір «Сонечко».


Паразит атакує на Смілянщині посіви соняшнику

Соняшник – агропромислова культура, яка набула широкого поширення на полях області і на присадибних ділянках. Ця рослина улюблена їжа багатьох  комах. Одна із них – піщаний мідляк (Opatrum sabulosum).


Новини Сміли та регіону на хвилях радіо “Тясмин”. Випуск #2 від 7 червня

Про події у Смілі та регіоні слухайте на радіо “Тясмин”. Випуск новин від 7 червня.


Що потрібно знати абітурієнтам 2018 року

Цьогоріч у процес вступу абітурієнтів до вищих навчальних закладів запроваджуються деякі новації, що сприятимуть вдосконаленню вступної кампанії, підвищать її прозорість та забезпечать рівність у реалізації права громадян на отримання якісної вищої освіти.


Об’єднані громади Черкащини отримали землі у комунальну власність

6 червня, синхронно з усіма областями України, Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області передало у комунальну власність об’єднаним територіальним громадам землі сільськогосподарського призначення державної власності.