Кому дозволяють від’єднатися від централізованого опалення? (Відео)

Одне з питань, яке цікавило членів виконавчого комітету на останньому засіданні, чому комісія відмовила переважній більшості смілян, які подали заяви на відключення від централізованого опалення і встановлення індивідуального.


За два місяці нересту рибоохоронний патруль Черкащини виявив 830 порушень

Протягом квітня і травня 2018 року Черкаським рибоохоронним патрулем було проведено 66 рибоохоронних рейдів в результаті яких викрито 830 порушень правил рибальства. З них 197 – грубі порушення, відповідальність за які передбачена ч.4 ст.85 КУпАП.


У творчій вітальні Василя Головченка (Відео)

19 червня у малій залі міського Будинку культури відбулася презентація збірки віршів смілянського письменника і поета Василя Головченка «Свет незакатный». 


У затопленому кар’єрі потонув 60-річний чоловік

О 13:50 на камінні поблизу затопленого кар’єру у Городищі були знайдені чоловічі речі. Пошуковими роботами, які проводилися силами місцевого пожежно-рятувального підрозділу, поліції та Смілянської пошуково-водолазної групи, о 16:20 тіло 60-річного місцевого жителя було підняте на поверхню


Смілянин виборов три медалі на престижних змаганнях з веслування

У Ковелі пройшов відкритий чемпіонат України серед юнаків та дівчат 2002-2003 та 2004-2005 рр.н. Змагання стали знаковими рекордною кількістю учасників – понад 700 юних веслувальників представляли 33 команди з 23-х областей України.


Державі повернуто приміщення автозаправної станції, вартістю майже 2 мільйони гривень

Завдяки принциповій позиції Шполянського відділу Смілянської місцевої прокуратури відновлено право держави на приміщення автозаправочної станції, яке розташоване в місті Шпола та незаконно передано у власність приватного підприємства


Ліквідація ямковості на ділянках автодороги Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань

На замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області на ділянці км 58 автодороги державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань проводяться роботи із ліквідації ямковості та деформацій асфальтобетонного покриття.


Майже 2000 тисячі батарейок зібрали на утилізацію смілянські школярі

Гімназисти підбили підсумки проекту “Екоклас”. Протягом навчального року школярі зібрали 1960 використаних батарейок. Активісти Сміли Олексій Буряченко та Юрій Медведенко, які співпрацюють з Екологічним Альянсом (м.Київ), забрали батарейки на утилізацію.


Завтра на Черкащині суттєвих опадів не очікується

На погоду Черкащини впливає антициклон із заходу. Тому завтра суттєвих опадів не очікується. Лише вдень місцями по області прогнозується невеликий короткочасний дощ, гроза. Нічна температура повітря становитиме +16..+18º.


В Обленерго оприлюднили список найбільших боржників за електроенергію

ПАТ «Черкасиобленерго» оприлюднило список найбільших боржників області за електроенергію станом на 1 червня.  «З метою стабільної роботи Товариства та, як результат, надійного і якісного електропостачання, ПАТ «Черкасиобленерго» переконливо просить усіх споживачів