Смілянську молодь запросили на годину профорієнтації «Обирай професію бібліотекаря!»

В рамках тижня профорієнтації, який проходить в школі №2, до дитячої книгозбірні були запрошені учні 7 кл. разом з кл. керівником Аллою Туренко. Школярам провели годину профорієнтації «Обирай професію бібліотекаря!».


Дві смілянські школи стали учасниками Міжнародного проекту “Мистецтво говорити”

Школи №2 та №6 стали учасниками Міжнародного грант-проекту “Мистецтво говорити”. Проект організовано у рамках Програми “GYSD Mаtching Grants Program”, підтриманої Бюро у справах освіти та культури Державного Департаменту США


Сходинка у майбутнє смілянських дев’ятикласників

Дев’ятий клас – це та перша сходинка, коли потрібно зробити крок у майбутнє. Навчатись далі чи одночасно з освітою опановувати обрану професію? Саме такі запитання зараз ставлять перед собою учні 9-их класів НВК «Загальноосвітня школа I-III ступенів №3-колегіум».


На Смілянщині та Драбівщині виявили небезпечні знахідки

12 квітня на відкритій території поруч із селом Пастирське Смілянського району місцевим населенням виявлено 2 артилерійських снаряди 76 калібру. На місце знаходження вибухонебезпечних предметів одразу прибули рятувальники з Державної пожежно-рятувальної частини.


«Смілянська хлодня» експортує 90% виробленої продукції

Компанія «Смілянська хлодня» у 2017 році випустила 5 тис. тонн замороженої продукції з ягід, овочів і фруктів, 90% з яких було експортовано. Про це журналу «Плантатор» розповів директор «Смілянської хлодні» Григорій Трибулкін, інформує інтернет-ресурс «AgroTimes».


Сміляни створюють “Безпечне місто” (Відео)

13 квітня під головуванням міського голови Олексія Цибка відбулося друге  засідання робочої групи з питань моніторінгу громадської безпеки і громадського порядку на території міста та розробки програми «Безпечне місто». 


Стан антирабічної допомоги населенню у Смілі та заходи щодо профілактики сказу тварин

В Смілі за І квартал цього року зареєстровано 2 випадки сказу лисиць, територія міста оголошена неблагополучною по сказу. За медичною допомогою з покусами звернулась 45 осіб (минулого року за аналогічний період – 49 звернень).


Смілянські податківці розповіли про зміни у рентній платі за спецводокористування у 2018 році

Смілянські податківці нагадують про зміни, які стосуються рентної плати за спецводокористування у 2018 році. З 1 січня цього року ставки рентної плати за спеціальне використання води, які застосовуються при обчисленні податкових зобов’язань з рентної плати за результатами господарської діяльності у 2018 р. збільшено на 16,8 % (порівняно з діючими у 2017 р.).


У Смілі провели профорієнтаційний квест «Світ робітничих професій»

12 квітня у державному навчальному закладі «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» відбувся профорієнтаційний квест «Світ робітничих професій»для учнів загальноосвітніх шкіл Сміли, Смілянського і Кам’янського районів. До заходу долучилися роботодавці та представники Смілянського міськрайонного  центру зайнятості.  


Бібліотекарі влаштували смілянській малечі інтерактивну гру «Книжкові загадки – дитячі відгадки»

Бібліотекарі центральної книгозбірні для дітей запросили юних читачів до інтерактивної гри «Книжкові загадки – дитячі відгадки». Працівники бібліотеки впевнені, загадка схожа на задачку, яку треба роз’язати та знають, що особливо вони до вподоби маленьким дітям.