«Наша Сміла». Ситуація із вивезенням побутових відходів по місту (Відео)

З 1 березня вивезенням побутових відходів займається СКП “Комунальник”. Яка нині ситуація із вивезенням сміття у Смілі та які перспективи у комунального підприємства щодо цього прокоментував головний спеціаліст відділу благоустрою управління житлово-комунального господарства Микола Іванов.


Новини Сміли та регіону на хвилях радіо «Тясмин». Випуск від 2 квітня

Про події у Смілі та регіоні слухайте на радіо “Тясмин”. Випуск новин від 02.04.2018 року.


Смілян запрошують стати волонтерами акції «Серце до серця»

У всіх регіонах України з 2 до 22 квітня проводиться ХІІІ акція «Серце до серця» під гаслом– «Почуй світ!». Головна мета акції – збір коштів для дітей з вадами слуху, щоб придбати медичне обладнання для дитячих лікарень відповідної області. Традиційно сміляни також беруть участь у всеукраїнському благодійному заході та вже багато років поспіль займає лідируючі позиції […]


Тариф на воду та проведення опалювального сезону обговорили на засіданні виконкому (Відео)

30 березня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету. Міський голова Олексій Цибко розповів про результат зустрічі з головою Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком. Одне з головних питань порядку денного було про встановлення тарифів на воду для комунального підприємства «ВодГео» та проведення опалювального сезону.


З другої половини тижня на Черкащині буде майже літня погода

1 квітня на Черкащині максимальні температури повітря сягали 19-21, а найтепліше було в Чигирині +22, проте, південний вітер досягав штормових значень, найсильніший зафіксований у Золотоніському, Черкаському та Чигиринському районах – 21-24 м/с, що є найбільшими показником з початку нинішнього року.


З третього квітня на черкаському мосту через Дніпро буде обмеження руху транспорту

Служба автомобільних доріг у Черкаській області повідомляє, що на мосту через річку Дніпро на автодорозі державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань на ділянці км 23+068 продовжаться ремонтні роботи.


Черкаські синоптики: на Великдень очікується тепла погода без опадів

Перша половина Страсної седмиці на Черкащині відзначиться невеликим похолоданням, а в другій – температура знову підвищиться до майже літніх значень +13..+18, але вночі буде прохолодно +2..+7º. На Великдень очікується надходження на Черкащину інтенсивного тепла з південного заходу. Опади не прогнозуються.


У Смілянському краєзнавчому музеї почала діяти виставка писанок

Писанка – невід’ємний атрибут Великодня. Тисячі років традицій закладено в ній. Нею вітали зі святом, дарували на знак побажання здоров’я, краси, сили, врожаю; застосовували як запобігання від стихійного лиха; лікували хвороби.


На обласному фестивалі-конкурсі юнацької творчості декламували вірші смілянських поетів

«Крила 2018». Таку назву має ІІ обласний Фестиваль-конкурс юнацької творчості, в якому взяли участь учні Смілянського центру підготовки та перепідотовки робітничих кадрів 29 березня. Фестиваль – конкурс проходив в Черкаському державному технологічному університеті, інформує у соцмережі Катерина Мельник.


Смілян запрошують на виставку творів живопису

З 2 по 5 квітня 2018 року у фойє (2-й поверх) виконавчого комітету проходить виставка робіт учнів художньої студії “Палітра”. Керівник приватної студії – Тетяна Ласун. Вже протягом року біля шестидесяти учнів з різних куточків міста опановують основи живопису