Запрошення на Пасхальне Богослужіння та освячення Паски. Відео

До нас прийшов Святий Великдень. На Пасхальне Богослужіння та освячення Паски запрошує у храм Різдва Святого Івана Хрестителя УАПЦ його настоятель, митрофорний протоієрей Михайло Шевчук.


Фахівці Смілянського центру соціальних служб допомагають молоді втілити творчі задуми

Фахівці Смілянськомого центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом із учасниками клубу “Крок до успіху” продовжують працювати над створенням власного мультфільму. Про це інформує сайт Смілянського ЦСССДМ.


Студентка зі Сміли представлятиме Черкаську область на Всеукраїнській олімпіаді

Анна Буряченко, студентка групи ПСК15 Смілянського коледжу харчових технологій, перемогла в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки серед студентів ВНЗ І – ІІ рівнів акредитації. Олімпіада відбулася Черкасах на базі Черкаського політехнічного технікуму.


Найдавнішій писанці Черкащини – 900 років

Майже 900 років керамічній писанці, представленій в експозиції Черкаського міського археологічного музею. Це найдавніша і єдина в експозиції музеїв області писанка такого типу з Черкащини. Пам’ятку давньоруського періоду знайшли на Корсунщині.


Стало відомо, яким хворобам сміляни піддаються найчастіше та як від вберегтися

7 квітня вважається Міжнародним днем здоров’я, заснованим Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Ця організація об’єднує 194 країни і всі вони єдині в тому, що здоров’я  потрібно берегти. 


Смілянських першокласників запросили на майстер-клас «Чарівне яєчко»

Одним з головних християнських свят українців є Великдень. У передсвяткові дні до дитячої бібліотеки на майстер-клас завітали учні 1- Б кл. школи №11 разом з батьками та своїм класним керівником Наталією Макушевою.


Чи звільняються від сплати єдиного соціального внеску особи-підприємці, що перебувають в декретній відпустці?

Смілянські податківці надають роз’яснення щодо того, чи звільняється ФОП від сплати ЄСВ якщо протягом року знаходилася в декретній відпустці. Фіскали нагадують, платниками єдиного внеску відповідно до Закону про ЄСВ є, зокрема, фізичні особи — підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування.


Смілянська молодь змагалася у спортивно-розважальній естафеті

Кампанія Всесвітнього дня здоров’я відбувається в першій декаді квітня, ця подія присвячена до дня прийняття Статуту ВООЗ в 1948. Заходи на Всесвітній день здоров’я спрямовані на натхнення, мотивацію і напрямок досягнення найвищого рівня здоров’я.


Смілянські школярі створили пасхальне деревце

5 квітня у фойє школи забуяло різними барвами пасхальне деревце, створене руками наших учнів. Традиція наряджати молоді гілочки дерева кольоровими стрічками та розвішувати на них розфарбовані яйця з’явилась дуже давно.