Розпорядженням Кабміну Смілянській медико-санітарній частині виділять субвенцію

Відповідно до Розпорядження КМУ № 823-р від 15.11.2017 року, Черкаська область отримає медичну субвенцію в розмірі 33 млн 442 тис. грн (http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/823-2017-%D1%80). Про це на свой сторінці у Facebook інформує заступник очільника області Ярослав Березань.


Свято для гімназистів «Хай щастю дитини не буде кінця»

У листопаді людство відзначає Всесвітній день дитини. Свята духовно збагачують дитину, розширюють її знання про навколишній світ, допомагають відновлювати старі й добрі традиції, об’єднують і спонукають до творчості. Тому гімназисти 4-А класу відзначили цей день під гаслом «Хай щастю дитини не буде кінця»


Смілянські податківці пояснили, як правильно вести касову книгу в електронній формі

Смілянські податківці надають роз’яснення на актуальні теми. На часі, питання про те, як вести касову книгу в електронній формі. Фіскали нагадують, згідно з п. 4.4 глави 4 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Нацбанку України від 15.12.2004 р. № 637, підприємства за умови забезпечення належного зберігання касових документів […]


Смілянські школярі серед призерів конкурсу реклам-фесту «Моя школа найкраща»

На початку навчального року з ініціативи ЧДТУ було організовано конкурс реклама – фест «Моя школа найкраща». Наша Перша не могла залишитися осторонь такої події обласного рівня. Тож творча команда учнів 8,10,11 класів та керівників створила диво – історію «Казкова країна Наша Перша» у форматі скрайбінг – ролика


Синоптики попереджають: завтра на Черкащині очікується сильний вітер

Синоптики Черкаського обласного центру з гідрометеорології передають штормове попередження про небезпечне гідрометеорологічне явище на території Черкащини. «Вночі та першій половині дня 1 грудня вітер 17-22 м/с», йдеться у повідомленні.


Із 90-річчям привітали смілянина Івана Пальчиковського (Відео)

Когорта довгожителів Сміли поповнилася. Днями 90-річний ювілей відзначив Іван Андрійович Пальчиковський. Ветерана привітав голова ветеранської організації, депутат міської ради, актив кварткому №16 та сусіди.  


Сьогодні на черкаському мосту «вечірнє» вікно відкриють на 2 години пізніше

На мосту через річку Дніпро на автодорозі Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань км 23+068 будівельники підрядної організації сьогодні, 30 листопада, продовжать заливати бетонну монолітну плиту на лівому проїзді.


Сміляни серед призерів обласного етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

З метою піднесення престижу української мови та літератури у молодого покоління, підвищення рівня загальної мовної культури, виховання в учнівської молоді почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, вшанування Великого Кобзаря щороку проводиться Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.


Викладачі та майстри професійно-технічних закладів Черкаської області зібралися у Смілі

28 листопада на базі державного навчального закладу «Смілянський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» відбувся семінар-практикум для педагогічних працівників професій будівельного та енергетичного напрямку на тему «Дидактичне забезпечення уроків професійного навчання».


У Смілянському коледжі говорили про аспекти економічного життя Японії

28 листопада в Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ провели науково-практичну конференцію «Японія – економічне диво». Особливого звучання такий захід набуває під час проведення року Японії в Україні.