У Смілянській школі-інтернаті відкрили етнографічний музей

У комунальному закладі «Смілянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів «Черкаської обласної ради» відбулося урочисте відкриття шкільного етнографічного музею. На відкриття прибули шановані гості, депутати Черкаської обласної ради, представники громадської організації «Військово-патріотичне об’єднання учасників АТО міста Сміла та Смілянського району «Справедливість»


У Смілі відновили роботу над проектом про очистці водосховища

Смілянське водосховище площею близько 300 га, створено 400 років тому на руслах річок Тясмин та Сріблянка. В часи Великої Вітчизняної війни 1941- 1945 р.р. воно було зруйноване, лише в 1957 році було відновлено : побудована Яхнева гребля та осучаснений міст через річку Тясмин. Станом на 1990 рік середня глибина води становила 0,85 м, на цей […]


За погодою на Покрову визначають, якою буде зима

У народному календарі 14 жовтня – Покрова Пресвятої Богородиці. Яка погода на Покрову, така й зима. Якщо вітер подме зі сходу, зима буде холодна; якщо з півдня – до теплої зими; якщо з півночі – зима буде холодна і багатосніжна, вітер змінний – зима буде нестійкою з частими відлигами.


Смілянські школярі стали учасниками зеленого туризму на Черкащині

Сьогодні на Черкащині роблять усе можливе, аби привернути увагу туристів. Швидкими темпами розвивається зелений туризм. Смілянські гімназисти у жовтні встигли побувати в кількох селах, де розгорнуто розважально-пізнавальні атракціони. У селі Піщане п’ятикласники відвідали агрофірму “Маяк”.


Смілянська дитяча бібліотека поповнилася книгами про героїчних смілян та історію рідного краю

Дарування книг у бібліотеку — це безкорисна щедрість та добра воля дарувальника. А факт надходження дарів у бібліотеку — це показник престижу бібліотеки, її місця у суспільному житті.


Патріотичні заходи з нагоди свят влаштували у Смілянському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів

Протягом тижня у ДНЗ «Смілянський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» було проведено ряд заходів з патріотичного виховання, присвячених Дню захисника України та Дню козацтва. Упродовж багатьох століть, 14 жовтня було святом українського козацтва, символом звитяги, мужності, честі та вільного духу, тепер в цей день ми святкуємо День захисника України – свято нащадків славетних козаків, […]


Дорогі сміляни, вітаю вас з Днем захисника України!

Це справжнє свято мужності, лицарства і благородства, якими володіють справжні оборонці, визволителі й захисники України, свято, яке увібрало в себе славні козацькі традиції. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддавав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.