Відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Смілянської міської ради

10 жовтня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Смілянської міської ради. Засідання провів секретар міської ради Віктор Федоренко. Керівник міста наголосив, що головне завдання сьогодні – забезпечити смілян теплом та вчасно розпочати опалювальний сезон.


Смілян закликають бути пильними у період тихого полювання

З настанням грибного періоду любителі тихого полювання шукають насолоди, збираючи по лісосмугах дикорослі гриби, але часто не замислюються, які наслідки можуть бути після вживання цих дарів природи. Відділ з питань цивільного захисту та оборонної роботи закликає мешканців Сміли, бути більш відповідальними, не чекайте доки від отруєнь грибами постраждають ваші рідні, близькі, знайомі, як правило, саме це […]


На території Черкащини понад 8 тисяч гектарів землі передано у власність учасників АТО

У Черкаській області виявили бажання отримати земельні ділянки 10 211 учасників антитерористичної операції та членів сімей військовослужбовців. Саме скільки заяв про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою надійшло до Головного управління Держгеокадастру із початку запровадження ініціативи влітку 2014 року до сьогодні. Позитивно розглянуто 6 391 клопотання про виділення землі загальною площею 10 757 га, обґрунтовано та відправлено на доопрацювання […]


На Черкащині близько 300 тисяч сімей потребують призначення субсидії на опалювальний період

У жовтні управління соціального захисту населення області автоматично розрахують розмір допомоги на опалювальний сезон усім тим, кому в травні цього року субсидію було перепризначено на новий період – 2017-2018 рр. Призначення субсидії на опалювальний період потребують близько 300 тисяч сімей черкащан, інформують в Департаменті соціального захисту населення ОДА.


Сміляни успішно виступили на ювілейному Кубку України з веслування на човнах «Дракон»

Цими вихідними столиця приймала ювілейний Х Кубок України з веслування на човнах «Дракон» на дистанції 12 000 метрів. Черкащина вперше виставила дві команди в класі човнів «Міх» (12 чоловіків і 8 жінок) Д–22 (20 веслувальників, 1 барабанщик та 1 стерновий). Участь у змаганнях взяли 6 веслувальників зі Сміли, колишні і нинішні вихованці смілянських тренерів, діти […]


Смілянські гімназисти відзначили День музики концертом

Концерт, присвячений Міжнародному дню музики, відбувся в гімназії. Учні дізналися про історію виникнення такої святкової дати в календарі, про легенди, пов’язані із музикою, про цілющі властивості мелодій. У концертній програмі взяли участь гімназійні музиканти, які показали свою майстерність у грі на клавішних, духових і струнних інструментах, інформує прес-центр гімназії.


Цього тижня на Черкащині дощитиме

За прогнозом синоптиків погоду Черкащини формуватиме поле підвищеного атмосферного тиску, тому істотних опадів не передбачається. У період 11-14 жовтня внаслідок впливу атмосферних фронтів із північного-заходу на Черкащині пройдуть дощі різної інтенсивності – від невеликих до суттєвих, а в неділю опади припиняться. Температура повітря впродовж тижня очікується вночі 3..8º, вдень 10..15º.


Смілянським школярам розповіли неймовірні та цікаві факти про пошту

Працівники дитячої бібліотеки влаштували маленьким смілянам пізнавальну годинку-цікавинку  «Неймовірні та цікаві факти про пошту».  Школярі дізнавались що таке лист, конверт, марка, хто вигадав першу поштову скриньку, чи зберігся до наших часів перший лист, який написала людина. Відповіді на всі ці питання учні НВК «Лідер» отримали, побувавши на заході, приуроченому Всесвітньому дню пошти.


«СмілаЕнергоінвест» не пустив міську владу у приміщення (Відео)

Коли розпочнеться опалювальний сезон і хто постачатиме тепло смілянам? Традиційно опалювальний сезон стартує 15 жовтня. 9 жовтня міська влада та активісти виїхали на підприємство “Сміла Енергоінвест”, хотіли зустрітися із керівництвом цієї організації. Про перебіг подій дивіться у сюжеті.


Тиждень правових знань у Смілянському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів

З 2 по 9 жовтня 2017 року у державному навчальному закладі «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» був проведений Тиждень правових знань з нагоди Дня юриста, який відзначався 8 жовтня. У рамках тижня для учнів та педагогічних працівників закладу було організовано та проведено ряд профілактичних, інформаційно-просвітницьких та культурно – мистецьких заходів.