У Текліному запалала хата

1 жовтня о 14:40 на пункт зв’язку 12-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в с.Текліне, що в Смілянському районі. На місце виклику прибули рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій, які негайно розпочали ліквідувати пожежу. Вогнеборці встигли вчасно зреагувати і не допустили розповсюдження вогню.


Смілянські студенти дізналися про обряди українців Середньої Наддніпрянщини

Студенти ІІ курсу Смілянського коледжу харчових технологій під керівництвом викладача Марини Станіславівни Юр’євої здійснили захопливу подорож до міста Переяслава-Хмельницького. Сподобалася мандрівникам екскурсія в Національному історико-етнографічному заповіднику.


За тиждень Держгеокадастр Черкащини включив до переліку на земельні торги понад 1,7 тисячі гектара землі

Це найкращий показник в Україні за цей час. Усього з 22 до 29 вересня головні управління Держгеокадастру в областях включили до переліку земельних ділянок державної власності, права оренди на які можуть бути реалізовані на земельних торгах, 300 ділянок.


Як смілянських працівників освіти привітали із професійним святом (Відео)

На початку жовтня в Україні традиційно відзначають День працівників освіти. Цього річ його відзначили 1 жовтня. Традиційно, на урочистості та концерт з нагоди професійного свята освітяни влаштували напередодні у міському Будинку культури.


Смілянські правоохоронці закликають здати нелегальну зброю та боєприпаси

Смілянським ВП ГУНП в Черкаській області в період з 1 жовтня по 30 жовтня 2017 року, з метою попередження фактів незаконного зберігання та розповсюдження зброї і вибухівки, спецзасобів, їх використання у злочинних цілях і не за призначенням, проводиться на території м. Сміла і Смілянського району місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, які мають у незаконному володінні […]


Заморозки на Черкащині невдовзі припиняться

Кінець вересня на Черкащині видався незвично холодним. Так, 30.09 стовпчики термометрів на Черкащині вдень не дотягнули навіть до позначки + 10º. Середньодобові температури повітря виявилися 5-7º, що на 4-5º нижче кліматичної норми на цей час і більше відповідають кінцю жовтня. Арктичне вторгнення, яке влаштувало репетицію пізньої осені, охопило майже всю країну.


Позачергове засідання виконавчого комітету Смілянської міської ради (Відео)

Під головуванням секретаря міської ради Віктора Федоренка відбулося позачергове засідання виконавчого комітету. Основне питання, яке розглянули на засіданні стосувалося уточнення міського бюджету на 2017 рік в частині міжбюджетних трансфертів.


Привітали ветеранів Шевченківського залізничного вузла

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана.


Смілянській молоді влаштували годину спілкування «Книга – ключ до знань»

У сучасному світі людина повинна постійно навчатися новому. Навчальна книга займає основне місце в розумовому розвитку людини. 28 вересня в бібліотеці державному навчальному закладі«Смілянський ЦППРК» провели годину спілкування «Книга – ключ до знань». Учні ознайомилися з видами навчальних видань, навичками умілого користування підручником, особливостями відвідування читального залу та абонементу бібліотеки. Учасники заходу висловлювали свої побажання […]


Смілянських школярів вчать жити без конфліктів

Нещодавно фахівці Смілянського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді отримали від обласного центру навчально-методичний посібник із Програмою профілактики конфліктів та правопорушень серед учнівської молоді «Будуємо майбутнє разом». Нині з нею почали знайомити навчальні заклади Сміли.