Смілянському волонтеру вручили відзнаку Президента

Сьогодні на сесії міської ради нашому земляку волонтеру Володимиру Валявському секретар міської ради Віктор Федоренко вручив відзнаку Президента України “За гуманітарну участь в антитерористичній операції”


Погода на Черкащині у вихідні буде теплою, але нестійкою

Погоду Черкащини у вихідні продовжить формувати обширний глибокий циклон з центром над Балтикою. Тому погода залишиться нестійкою, але в цілому відносно теплою. При цьому вночі та вранці у суботу суттєвих опадів не передбачається, посилений до 15-20 м/с північно-західний вітер знизить температуру повітря до +4+6º. У другій половині дня у суботу та й у неділю в […]


На Кам’янщині чоловік під час полювання вбив свого товариша

Чоловік здійснив постріл з власного карабіну та влучив у свого товариша. Від отриманого поранення 37-річний чоловік помер. Підозрюваного затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрито кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України, повідомляє сектор комунікації поліції Черкаської області


Черкаські синоптики попереджають про ускладнення погодних умов до критеріїв стихійного явища

За даними Укргідрометцентру, протягом 6 жовтня у Черкаській області посилення швидкості вітру 19-24м/с. Тому рятувальники звертаються до всіх мешканців нашого краю: будьте обережними та знайте як діяти у випадку надзвичайних ситуацій!


У Смілі готують нову команду учасників клубу «Крок до успіху»

Фахівці Смілянського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочали готувати нову молодіжну команду учасників клубу «Крок до успіху». Заняття проводять традиційно на базі ДНЗ «ЦПППРК». 15 молодих людей опрацьовували правила, писали свої очікування та побажання, виконували вправи, говорили про себе та соціум.


На сесії міської ради озвучили результати зустрічі щодо теплопостачання у Смілі (Відео)

4 жовтня відбулася 52 сесія Смілянської міської ради. На початку секретар міської ради озвучив інформацію щодо опалювального сезону у Смілі та результати спілкування із керівництвом області “Сміла Енергоінвест” та представниками НАК “Нафтогаз України”.


Черкаські фіскали застерігають підприємців від виконання незаконних вимог шахраїв

Як повідомляють у головному управлінні ДФС в Черкаській області, зараз на Черкащині нова хвиля звернень шахраїв від імені керівництва фіскальної служби до бізнесу! До телефонних атак додались листи – запрошення на підроблених «бланках ДФС» з підробленими підписами керівництва головного управління ДФС в області, якими підприємців викликають нібито для обговорення позапланової перевірки.


У кінці жовтня українці переведуть годинники на годину назад

Переведення годинника на зимовий і літній час встановлено постановою Кабінету Міністрів України. А тому відповідь на питаня, коли (якого числа) переводять годинник, є доволі простою. Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 13.05.96 №509 на території України визначено такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки: