Сміла з бюджетом на 2018 рік

22 грудня відбулася позачергова 61-а сесія міської ради під головуванням секретаря міської ради Костянтина Синьогуба. На сесії були присутні 28 депутатів. На початку сесії депутат Ольга Нікітченко проінформувала про зміни у фракції БПП у міській раді – головою фракції став Віктор Лихолай.


Смілянам нагадали скільки разів протягом календарного року можна змінити систему оподаткування

Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.


Смілянська прокуратура зареєструвала кримінальне провадження щодо будівництва дитмайданчика

Смілянською місцевою прокуратурою у порядку ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» здійснені процесуальні дії щодо перевірки інформації викладеної в публікації «Кам’янська міська рада на Черкащині витратила 280 тисяч гривень на будівництво дитячого майданчика, але роботи так і не розпочались».


Якої погоди чекати на Черкащині у вихідні

Якої погоди слід чекати на вихідні розповіли синоптики Черкаського обласного гідрометцентру. 23 грудня очікується невеликий сніг, вдень подекуди мокрий сніг. Місцями слабка ожеледь, налипання мокрого снігу.


Смілянські борці стали призерами Всеукраїнського різдвяного фестивалю з вільної боротьби

14-16 грудня у місті Калуш Івано-Франківської області зібралися учасники ХІ Всеукраїнського різдвяного фестивалю з вільної боротьби. Загалом позмагатися за першість приїхали близько 250 борців із Києва, Сміли, Арциза, Одеси, Новоград-Волинського, Львова, Стрия, Баниліва, Коломиї, Івано-Франківська, Печеніжина, Долина, Тлумача.


Депутат просить відновити рух потягу з Сміли до Харкова

Депутат Іван Далібожак з трибуни обласної ради озвучив звернення до міністра інфраструктури та гендиректора Укрзалізниці з проханням відновити рух потягу 794-793 з станції ім. Т. Шевченка до Харкова. Про це інформує «Прочерк» Мовляв, відміна потягу створила незручності для багатьох смілян й інших жителів області.


«Перевдягнули» головну ялинку Сміли

Після урочистого відкриття головної ялинки у Смілі вирішити зробити її більш красивішою і провели редизайн гірляндами. Нове вбрання особливо помітне, коли вмикають вогні. Внесок у те, щоб ялинка стала справжньою окрасою міста, зробив і секретар міської влади, і депутати, і активісти, й інші небайдужі сміляни, які разом зібрали кошти на нові новорічні кульки та гірлянди.


Смілянським гімназистам розповіли про професію геодезиста

Доброю традицією у гімназії стало проведення батьківських уроків, під час яких татусі, мами, бабусі з дідусями можуть розповісти про свою професію, розкрити її плюси і мінуси, аби учні не лише отримали уявлення про неї, а й зважили свої бажання, вибудували пріоритети.


Залізничники повідомили, скільки ДТП сталося цього року у Черкаській області

Станом на 21 грудня 2017 року на переїздах, розташованих у межах обслуговування регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», зафіксовано 14 випадків дорожньо-транспортних пригод (в минулому році – 19 випадків), інформує прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця». З них три ДТП сталося у Черкаській області.


Смілянам нагадали про добровільну участь у загальнообов’язковому соціальному страхуванні

18 – 19 грудня працівники Смілянського об’єднаного управління ПФУ Черкаської області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення міста щодо добровільної участі у загальнообов’язковому соціальному страхуванню. Про це інформують в управлінні.