Смілянській молоді провели годину спілкування «Відлуння катастрофи»

14 грудня день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме у цей день 31 рік тому було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. Кожна хвилина цього надзвичайного будівництва це мужність і професіоналізм, самовідданість і самопожертва ліквідаторів, заради збереження життя людей в Україні та в усьому світі.


Смілянські ліквідатори отримали відзнаки та розповіли про проблеми

У малій залі Будинку культури з нагоди Дня ліквідаторів аварії на ЧАЕС відбулася зустріч жителів Сміли та району, які брали участь у подоланні наслідків аварії на Чорнобилькій АЕС із депутатами та представниками служб, що займаються соціальними питаннями та захистом


Сміляни вшанували героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня українці відзначають День ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, віддають шану та дякують героям, які ціною свого здоров’я, а нерідко і життя, не дали поширитися атомній чумі та вберегли людство від неї. На Смілянщині проживає більше 600 ліквідаторів, які у роки аварії закрили собою жителів рідного краю та держави, боролися із наслідками атомної біди.


Свято наближається: у центрі Сміли встановлюють ялинку. Фотофакт

У центрі міста працівники СКП “Комунальник”, управління житлово-комунального господарства спільно з відділом культури та КП “Вод Гео” займаються встановленням новорічної ялинки. Дерево привезли в обід, нині оформлюють гілками. Працівники “Вод Гео” вирішують питання з підключенням електроенергії. Висота головної ялинки близько 12 метрів. Відкриття заплановане на 19 грудня о 16.30.


З 14 грудня дзвінки в поліцію від смілян прийматимуть у Черкасах

З метою впровадження передового досвіду європейських держав керівництвом Національної поліції України прийнято рішення щодо надходження телефонних викликів на спецлінію «102» до обласних кол-центрів Головних управлінь Нацполіції.


У Смілі чоловік на велосипеді накинувся на 12-річного школяра

12 грудня близько п’ятої години дня в районі ст. Шевченко у Смілі невідомий чоловік напав на двох дітей. Про це інформує ВІККА з посиланням на місцеву жительку. 12-річний хлопчик і молодша дівчинка йшли з музичної школи на електричку через неосвітлений сквер.


У Смілу завітає поет, піаніст, радіо- і телеведучий Роман Коляда

23 грудня у центральну міську бібліотеку імені Олени Журливої завітає поет, піаніст-імпровізатор, диякон, журналіст, радіо- та телеведучий Роман Коляда. Про це інформують у центральній книгозбірні міста. Під час зустрічі гість презентуватиме книгу поезії «#колядиво» і фортепіанний альбом «Expectansy». Також під час презентації смілян чекатиме каліграфічний перфоменс від ілюстраторки. Зустріч розпочнеться об 11.00. Вхід вільний.


Визначено вартість пробного ЗНО у 2018 році

Регіональні центри оцінювання якості освіти визначили вартість участі у пробному зовнішньому оцінюванні для осіб, які мають намір використати цей інструмент при підготовці до тестування. Цього разу вартість складання одного пробного тесту коливатиметься від 129 до 137 грн в залежності від регіону проживання учасника


Лісівники Черкащини охороняють ялинкові плантації у посиленому режимі

Для запобігання проявам браконьєрства та незаконних рубок протягом грудня на Черкащині проходить операція «Новорічна ялинка». У кожному лісгоспі вже посилено охорону спеціальних ялинкових плантацій та хвойних молодих насаджень – працівники державної лісової охорони цілодобово чатують на нелегальних заготівельників ялинок.


Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!

В Україні 14 грудня відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Глобальний масштаб Чорнобильської трагедії не визнає національних кордонів. Досі неможливо встановити точку кількості жертв катастрофи, її наслідки.