Гадання, змагання та калита: смілянські колегіанти влаштували Андріївські вечорниці

Одне із свят, яке українці відзначають у грудні – Андріївські вечорниці. Час, коли хлопці та дівчата влаштовують розваги, гадають, а також демонструють спритність та силу у змаганнях. Щоб підтримати традиції українського народу учнів 5-7 класів смілянської школи №3-колегіуму запросили на вечорниці.


Свято Калити для юних гімназистів

Сьогодні Андрія! І за українськими традиціями гімназисти кусали калиту, смакували пиріжками та варениками. Дівчата гадали, а хлопці змагалися у спритності перед дівчатами. Всі разом співали пісні, розгадували загадки. Учасники дійства – учні початкової школи та 5-8 класів не забувають звичаї свого народу, інформують у гімназії.


Вечорниці на Андрія у смілянській школі №6 (Відео)

13 грудня українці відзначають свято Калити. Долучились до народних традицій третьокласники школи №6.


Суд по одному із засновників «Сміла Енергоінвест» перенесли

Сьогодні в Апеляційному суді Черкаської області розглядається скарга прокуратури щодо обрання запобіжного заходу одному з керівників «Сміла Енергоінвест» Андрію Карпенку. Разом з тим на судовий розгляд не прибув один з адвокатів, що стало підставою клопотання захисту про перенесення засідання, інформує «Про Все».


Патронатна родина зі Сміли готується взяти дитину під опіку

Підготовка кандидатів у патронатні вихователі передбачає проведення виїзного заняття безпосередньо в родину кандидата. Таке заняття дає можливість сім’ї визначити чи дійсно вона готова до змін, готова за будь-яких обставин та о будь-якій годині прийняти у свою домівку дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.


Школярі Сміли стали учасниками виставки-конкурсу «Український сувенір»

До Нового року за ініціативи управління освіти, молоді та спорту у Смілі провели виставку-конкурс «Український сувенір». Його проводять щорічно, втім, на відміну від інших років, нині участь взяли не лише вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості, а й усі школи міста.


На Черкащині до кінця доби очікується туман

Синоптики Черкаського обласного гідрометцентру передають штормове попередження на території Черкаської області. «У найближчу годину з утриманням до кінця доби 13 грудня та вночі 14 грудня очікується туман, видимість 200-500 м.», йдеться у повідомленні.


Повертати квитки, придбані через Інтернет, сміляни зможуть через залізничні каси

Квитки на поїзд, придбані через Інтернет, тимчасово можна буде повернути лише через залізничні каси. З 12 грудня цього року Укрзалізниця призупиняє послугу повернення квитків через Інтернет, інформують на офіційному сайті “Укрзалізниці”.


Скільки коштуватиме смілянам страховий стаж?

Якщо Ви досягли 16-річного віку, є студентом ВНЗ, домогосподинею, працюєте у приватних осіб прибиральницею, нянькою, куховаркою, доглядаєте за хворим, працюєте за кордоном чи самі є іноземцем, займаєтесь веденням особистого селянського господарства, то Ви маєте право укласти договір


У випуску газети «СМІЛА» від 13 грудня читайте

Черговий номер газети «Сміла» у продажу 13 грудня. У номері: Коротко про головне за тиждень: справу щодо «Енергоінвест» розглядає суд, сміляни захищають котельні. Перший сніг: без форс-мажорів. Директор СКП «Комунальник» розповів про роботу комунальників.