У Смілі привітали працівників місцевого самоврядування

Урочисто відзначили День працівників місцевого самоврядування. Щирі побажання прозвучали від міської влади, квартальних комітетів, профспілки, вручили грамоти та подарували квіти. Концертну програму підготували працівники культури та талановита молодь.


Чи необхідно черкащанам щорічно подавати заяву про застосування податкової соціальної пільги

У головному управлінні ДФС у Черкаській області пояснили, чи необхідно платникам податків щорічно подавати заяву про застосування податкової соціальної пільги. Так, нормами Податкового кодексу України не передбачено щорічне подання заяви про застосування податкової соціальної пільги.


Козацькі забави у Смілянському промислово-економічному коледжі

Вже стало традицією, щорічно, з нагоди Дня Збройних сил України в Смілянському промислово-економічному коледжі ЧДТУ проводити спортивно-масові заходи. 6 грудня юнаки І курсу взяли участь у «Козацьких забавах». Команда «Орли» у складі Бакуменка Романа, Бодрякова Данила, Войцеховського Назара, Марунича Ігоря


На Черкащині вполовину зросла сплата податків із заробітних плат

В головному управлінні ДФС у Черкаській області поінформували про стан надходження єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб та військового збору за 11 місяців. Так, до зведеного бюджету надійшло 3,6 млрд.грн. податку на доходи фізичних осіб.


У Смілі внаслідок вибуху мобільного телефона у квартирі сталася пожежа

4 грудня до 12-ї державної пожежно-рятувальної частини звернулася з заявою громадянка про те, що в її квартирі стався вибух мобільного телефону. На місце виклику був направлений черговий інспектор Смілянського РВ Управління ДСНС.


Смілянські військовослужбовці отримали відзнаки Президента України

До Дня Збройних сил України у міському будинку культури відбулися урочистості. Начальник Смілянського гарнізону Володимир Жук привітав присутніх та разом із заступником начальника гарнізону по роботі з особовим складом Олегом Шургаєм вручив відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції». Їх отримали Ігор Бокарьов, Ярослав Демченко та Сергій Лимар.


Смілянським учням центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів є з кого брати приклад

6 грудня учні та педагогічний колектив Смілянського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів були присутніми на святкуванні Міжнародного дня волонтерів та Дня Збройних сил України. В міському будинку культури відбувся концерт та зустріч з воїнами АТО і волонтерами міста.


Дивовижні прикраси з житньої соломки створює Марія Пушкаренко

Бібліотека-філія №2 організувала виставку виробів з житньої соломки. Тут є все: різноманітні обереги, фігурки казкових тварин і птахів, ялинкові прикраси, жіночі і чоловічі брилі, дивної краси «солом’яні волошки», композиції з житніх колосків.


З 10 грудня скасовується нічний поїзд зі Сміли до Харкова

З 10 грудня у графіку руху поїздів відбудуться зміни, зокрема, вони торкнуться 7 поїздів, які курсують через станцію імені Тараса Шевченка. Так, відповідно до нового розкладу замість двох поїздів зі Сміли до Харкова курсуватиме лише один – №127/128 сполученням Ковель – Харків.


Смілянські школярки серед призерів обласного етапу конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика

2 грудня відбувся ІІІ (обласний) етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Цьогоріч у ньому взяли участь переможці ІІ (районного/міського) етапу, загалом більше 100 учнів шкіл та професійно-технічних навчальних закладів, у їх числі 7 школярів зі Смілянщини.