Погода на Черкащині не дає озимині ні увійти в стан зимового спокою, ні вегетувати

У цьому році вегетаційні процеси на посівах озимих культур припинились у середині листопада з одночасним стійким переходом середньодобової температури повітря через +5° та через +3° у бік зниження. Проте, до 11 грудня, рослини так і не увійшли в стан зимового спокою


Сьогодні у Смілі сталися дві дорожньо-транспортні пригоди

Сьогодні у Смілі зафіксовано дві дорожньо-траспортні пригоди. Є постраждалі, повідомили газеті «Сміла» у Смілянському відділі поліції.


Півроку безвізу: 355 000 подорожуючих українців скористалися перевагами спрощеної системи

Сьогодні рівно півроку, як громадяни України вільно користуються правом безвізових поїздок до країн Європейського Союзу, за виключенням Великої Британії та Ірландії і включаючи чотири шенгенські держави – Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію, інформує прес-служба Черкаської ОДА з посиланням на інформацію Урядового порталу.


Про ситуацію на дорогах Сміли керівник СКП «Комунальник» (Відео)

У Смілу нарешті прийшла справжня зима. Разом зі снігом та ожеледицею роботи додалося і комунальникам. Так, цієї ночі вони працювали, розчищаючи дороги. Про ситуацію на дорогах розповів Сміли керівник СКП «Комунальник».


Літературно-мистецькому клубу «Натхнення» виповнилося 17 років

Творчу інтелігенцію міста запросили у читальну залу центральної бібліотеки імені Олени Журливої. Щороку на початку грудня відбувається святкова зустріч літературно-мистецького клубу «Натхнення» з нагоди річниці створення об’єднання. У грудні 2000 року він розпочав роботу, протягом 17 років тут збираються поети та письменники нашого краю.


Смілянські вчителі ділилися досвідом на міському семінарі

На базі НВК «Загальноосвітньої школи I ступеня – гімназії ім. В.Т. Сенатора» вчителі англійської мови Т.В.Шибанова, І.Т.Музика, М.Р.Рейнгольд провели для смілянських учителів семінар на тему «Цифрові ресурси. Новий підхід до навчання» («Digital Intelligence: a New Way of teaching»).


Синоптики про погоду цього тижня: тепло, сніготанення та дощі

За прогнозом, циклон з негодою відійшов за межі Черкаської області на північний схід. Ще сьогодні Черкащина знаходитиметься під впливом його тилової частини, тому утримається слабко морозна погода -1…-4º, без опадів, вітер північно-західного напрямку 7-12 м/с. інформують у Черкаському обласному гідрометцентрі.


Названо кращих знавців української мови серед школярів

9 грудня на базі школи №12 відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури. В олімпіаді взяли участь 70 учнів 7-11 класів.  Учасники виконували завдання, орієнтовані на мовознавчу компетентність учнів


За тиждень у Черкаській області учасникам АТО передали 136 ділянок землі

За тиждень головні управління Держгеокадастру в областях надали у власність учасникам АТО 1503 земельні ділянки загальною площею 2497,9 гектара. У числі областей, де цього тижня найбільше видано земель – Черкаська


Подарунки смілянській дітворі від Канадської діаспори

Молоді дівчата з Канадської діаспори за поштою вдруге надіслали іграшки на адресу громадської організації «Пошук.Сміла» (голова Іванов А.К.) для поширення серед дітей, які знаходяться в інтернатних закладів та для дітей з особливими потребами. Про це Андрій Іванов інформує на своїй сторінці у Facebook.