Смілянська вчителька перемогла на Всеукраїнському фестивалі танців

17 березня у Черкасах відбувся Всеукраїнський фестиваль східних, індійських, циганських і трайбл-танців SAGAT-2018. У цьому фестивалі взяла участь учитель Смілянської гімназії ім. В.Т. Сенатора Наталія Миколаївна Власик і посіла перше місце та отримала «золото» в номінації «Соло. Дебют». Підготувала її до участі у фестивалі тренер школи танцю «Спокуса» Інна Поліщук.


Вихованець смілянського футболу Іван Петряк отримав виклик у тренувальний табір національної команди

Півзахисник донецького «Шахтаря» замінить Андрія Ярмоленка. У зв’язку з курсом реабілітації після ушкодження, яке Ярмоленко отримав у матчі за дорт-мундську «Боруссію», футболіст цього разу не зможе прибути до розташування збірної.


Юні колегіанти вчилися робити крапанки та створили Великоднє панно

Працюючи за 26-им тижнем Нової української школи “Весняні свята. Великдень”, юні колегіанти починають готуватися до святкування Великодня. Першокласники школи №3-колегіуму навчилися розрізняти писанки, крапанки, крашанки, дряпанки.


Школярів вчать цінувати природу та берегти першоцвіти

З приходом теплих весняних днів у наших лісах з’являються тендітні первістки оновленої землі – першоцвіти. Першоцвіти – це екологічна група рослин, яка нараховує близько 500 видів. Більша частина першоцвітів занесена до Червоної книги України. Вони підлягають суворій охороні.


Усі перші класи в Україні безкоштовно отримають набори LEGO

Усі перші класи в Україні, що навчатимуться з 1 вересня 2018 року, безкоштовно отримають набори LEGO, які допоможуть впроваджувати ігрові та діяльнісні методи навчання в освітній процес. Відповідний Меморандум про взаєморозуміння було підписано між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation.


Смілянські податківці роз’яснили в якому разі оподатковується дохід від продажу рухомого майна

Смілянські податківці нагадують порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об’єктів рухомого майна визначено ст. 173 Податкового кодексу. Так, дохід фізичної особи від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла


«Стоп, туберкульоз!»: молодь проводить роз’яснювальну роботу на вулицях міста

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я 24 березня у всьому світі відзначають день боротьби з туберкульозом. З метою інформування населення з питань протидії захворюванню на туберкульоз, за сприяння відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту на центральній площі міста  відбулася вулична молодіжна акція «СТОП, туберкульоз!»


Смілянам нагадали, в яких аптеки можна отримати медичні препарати за програмою “Доступні ліки”

З метою забезпечення населення м. Сміла якісними, ефективними та безпечними лікарськими засобами для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу за доступними цінами, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.03.2017 №152 «Про забезпечення доступності лікарських засобів»


Як смілянські лісівники виховують у молоді любов до природи

ДП «Смілянський лісгосп» активно працює з учнівською молоддю задля профорієнтації щодо роботи у лісовому господарстві, популяризації лісівничих знань, виховання у них поваги до природи та лісу зокрема.


З 1 по 30 квітня на Черкащині триватиме місячник добровільної здачі зброї

Громадяни, які в зазначений термін добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності, інформує сектор комунікації поліції в Черкаській області.