Об’єднані територіальні громади Черкащини об’єдналися в Асоціацію

Єднання заради співпраці та захисту власних інтересів. Саме з такою метою 26 тергромад області утворили Асоціацію об’єднаних територіальних громад Черкащини. Відповідне рішення голови ОТГ ухвалили сьогодні під час спільної координаційної зустрічі.


До смілянських школярів завітали гості із Америки

23 березня в заклад завітали Джина і Джойс, гості зі штату Кароліна (США). В доступній формі розповіли дітям про своє життя, про життя дітей української діаспори в Сполучених Штатах Америки. В свою чергу, учні поділилися своїми враженням про життя і навчання в інтернаті. Діти також отримали від гостей солодкі подарунки


Смілянські опера вилучили у місцевого жителя гранату

Ним виявився 18-річний житель міста Сміла. Відкрито кримінальне провадження. Про це інформує сектор комунікації поліції Черкаської області. До оперативників Смілянського відділу поліції надійшла інформація про молодика, який ходить по вулицям міста із гранатою.


У Смілі збільшилась кількість хворих на активний туберкульоз

24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) по всьому світу відзначають День боротьби з туберкульозом. Туберкульоз – це інфекційне захворювання, збудником якого є мікобактерії туберкульозу


Закінчено досудове розслідування за фактом насильницької смерті особи

Шполянським відділом Смілянської місцевої прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно жителя одного з сіл Шполянського району.


Смілянські податківці нагадують про новий порядок відкриття та закриття рахунків у Казначействі

Смілянські податківці нагадують про зміни у порядку відкриття/закриття рахунків у Казначействі. Так, у Мін’юсті України 05.02.2018 р. за № 229/31681 зареєстровано наказ Мінфіну України, яким затверджено зміни до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України.