Смілянський театр “Перевесло” презентував нову програму

7 березня в ході святкових заходів на сцені Смілянського міського Будинку культури було презентовано новий творчий доробок театру “Перевесло” – гумористичну театралізовану програму за твором О. Коломійця “Фараони”.


Сміляни вклонилися Кобзареві у його 204-й день народження (Відео)

Сміляни прийшли 9 березня вклонитися Тарасу Шевченку у його 204-й день народження. Біля пам’ятника  Кобзареві звучало Тарасове слово та поезії-присвяти йому місцевих літераторів та активістів. До підніжжя лягли квіти, залунало “Ще не вмерла України…”


У Смілі школярі отримали унікальний подарунок від фотомитця (відео)

Олег Анасенко- фотомитець, мандрівник, підприємець і меценат подарував смілянським школярам велику авторську колекцію своїх фоторобіт


Привітали ветерана-залізничника

Міська рада ветеранів війни та праці  і залізничники привітали 9 березня з 80-річчям Рудольфа Альфредовича Рейнгольда – голову ради ветеранів дистанції електропостачання.


У Смілі вшановують Великого Кобзаря

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку на привокзальній площі відбулися урочистості до 204-річчя з дня народження Великого Кобзаря. 


Cтарі фотографії з сімейного альбому cмілянина

Петро Васильович розповів, що на фото – сім’я Левченків: його дід Данило Дмитрович Левченко та дідові рідні сестри – Єфросинія (1888 року народження) та Уляна Дмирівна. Знімок зроблено на початку ХХ століття у центральній фотографії «Я.Манусова, Смела, Кієвская губернія». Єфросинія Дмитрівна жила у Смілі, Красна площа (нині вул. Черкаська біля міського парку).


65 медалей вибороли сміляни на відкритому чемпіонаті області

Наприкінці лютого спортивна зала обласної СДЮШОР  приймала відкритий чемпіонат області з годзю-рю карате. На 5 татамі вийшли майже 350 спортсменів різного віку з 22-х спортивних клубів, змагаючись за лідерство в різних вікових та вагових категоріях. Участь у змаганнях взяли клуби з Рівного, Вінницької області, Києва, Полтави та Полтавської області, а також 15 клубів з Черкащини.