12 перемог здобули юні каратисти Сміли на чемпіонаті Черкаської області

10-11 березня у Смілі відбулись змагання Чемпіонату Черкаської області з фунакоші шотокан карате. Позмагатися прибути 75 спортсменів зі спортивних клубів: СК “Буші-до” м. Черкаси, СК “Будокан” м. Черкаси, ДЮСШ “Олімп” – СК “Восток” м. Сміла та СОК “Характерник” м. Умань. Смілу представили 14 учасників, вихованців  ДЮСШ “Олімп” – СК “Восток”.


Уночі мороз, вдень – відлига: синоптики про погоду на Черкащині

Прохолодний антициклон із західної Європи продовжує формувати на Черкащині малохмарну погоду з морозами вночі (-6..-8) та відлигою вдень (+1..+3). При цьому вітер поступово змінюватиме свій напрямок на південно-східний та стихатиме.


Юних смілян продовжують знайомити із творчістю української письменниці

Творчість української дитячої письменниці Наталії Забіли наскільки цікава, захоплююча та багатогранна, що бібліотекарі вирішили не обмежуватися лише одним літературним заходом приуроченим 115- річниці з дня народження відомої письменниці.


Смілянську молодь навчили основам успішного пошуку роботи

Сьогодні в міському молодіжному клубі «Крок до успіху», який працює для випускників інтернатних закладів, які навчаються в Смілянському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів, говорили про роботу та зайнятість.


Смілянські податківці нагадують про пільги зі сплати земельного податку у 2018 році

Смілянська ОДПІ звертає увагу фізичних осіб – власників земельних ділянок, що внесеними змінами до п.281. ст.281 Податкового кодексу України (далі ПКУ), скасовані обмеження застосування пільги до однієї земельної ділянки із сплати земельного податку фізичним особам.


Школярі поділилися думками, що таке щастя та провели вуличну акцію (Відео)

З нагоди міжнародного Дня щастя у школі №3-колегіумі влаштували заходи, до яких долучились учні, вчителі, батьки, а також інші мешканці Сміли. У навчальному закладі гуртом створили “Дерево щастя”, а також діти привітали смілян під час вуличної акції.


Школярів вчать правилам пожежної безпеки

21 березня на базі початкової школи, в рамках тижня протипожежної безпеки, учні 2-А класу провели лінійку на тему «Легко вогонь запалити, та не просто загасити». Діти в цікавій віршовій формі розповіли про причини виникнення пожеж та їх наслідки


Учасники ЗНО можуть внести зміни до своїх даних

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, у разі необхідності, можуть внести зміни до реєстраційних даних або усунути причини, що стали підставою для відмови в реєстрації. Відповідні зміни можна внести до 2 квітня 2018 року.


Смілянські пожежники закликають до підвищеної пильності під час весняних канікул

З 24 березня на Смілянщині в загальноосвітніх школах розпочнуться весняні канікули, тому Смілянський РВ Управління ДСНС України у Черкаській області звертається до батьків з проханням не залишати дітей без нагляду! Виховувати у малечі навички культури безпечної поведінки


За січень населення області зменшилось більш ніж на 1000 осіб

Упродовж січня 2018 року чисельність наявного населення Черкаської області зменшилась на 1245 осіб і, за оцінкою, на 1 лютого 2018 року становила 1219,1 тис. осіб, з них міського населення – 689,5 тис. осіб та сільського – 529,6 тис. осіб.