Зустріч смілян із заступником міністра (Відео)

Про проблеми із теплом у Смілі знає вже чи не вся Україна. Питання з порядку денного не сходить навіть навесні. 13 березня у Смілі побував заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк та представники обласного керівництва.


У Смілі триває обговорення заходів з нагоди 110-ї річниці Смілянського футболу

14 березня в малому залі Будинку рад відбулося перше в цьому році засідання спортивного активу міста. Засідання провела начальник управління освіти, молоді та спорту Наталія Незнанова.


Лабораторії Еinstein та фінансова грамотність: смілянські вчителі зібралися на семінар (Відео)

У школу №3-колегіум завітали з навчальних закладів міста вчителі географії та економіки. Зібралися на семінар, присвячений викладанню предмету економіка та фінансова грамотність у закладах загальної середньої освіти. З 12-18 березня в Україні проводиться «Global Money Week-2018», спрямований на роботу з підвищення якості української освіти.


Швидкісний потяг знову зупинятиметься на станції імені Тараса Шевченка

З 25 березня зупинку швидкісного поїзда «Інтерсіті+» № 734/733 Київ – Покровськ на станції ім. Т.Шевченка відновлено. Нагадаємо, згідно зі змінами з 10 грудня 2017 року цей поїзд перестав зупинятися у Смілі і був “на ходу”, тобто проїздом.


Смілянські податківці нагадують про зміни у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій

Смілянська ОДПІ інформує, що постановою Кабінету Міністрів України від 18.12.2017 № 984 (далі — Постанова № 984) внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 23.08.2000 № 1336 “Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”.


Цьогоріч виповнюється 245 років з часу надання Смілі Магдебурського права

Як відомо, магдебурзьке право, або право на міське самоврядування, зародилося у німецькому місті Магдебург у 1235 році. Польський король Станіслав Август Понятовський надав Смілі Привілеї на магдебурзьке право у березні 1773 року на прохання власників Смілянщини князів Любомирських.


Вчителі зібралися на науково-практичну конференцію «Освіта для світу, що змінюється»

Місячник педагогічної майстерності у школі №7 завершився науково-практичною конференцією з промовистою назвою «Освіта для світу, що змінюється». Розпочала конференцію Йовко О.М., заступник директора з навчально-виховної роботи, познайомивши присутніх з презентацією дослідження «Ти хто? Теорія поколінь. Покоління Z –діти ХХІ століття».


Уряд запустив реєстр субсидіантів

Кабінет міністрів України затвердив Положення про єдиний державний реєстр отримувачів субсидій. Ведення реєстру покладено на Міністерство соціальної політики України. Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду 14 березня 2018 року.


17-19 березня на Черкащині очікуються складні погодні умови

17-19 березня із виходом нового циклону з півдня Західної Європи очікуються складні погодні умови: сильний дощ і мокрий сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу з різким поривчастим вітром та поступовим зниженням температури повітря.


В обласному центрі зайнятості надають професійну підготовку майбутнім підприємцям

У 2018 році за сприяння Черкаської служби зайнятості організували власну справу як суб’єкти підприємницької діяльності 9 осіб.  Сума наданих коштів складає майже 300 тис.грн., середні витрати на одну особу перевищили 33 тис.грн.