Скрайбінг – тема семінару смілянських вчителів-предметників (Відео)

У школі №3-колегіумі вчителі-предметники освоїли техніку скрайбінг. Скрайбінг – новітня техніка презентації (від англійського “scribe” – накидати ескізи або малюнки); мова людини, що виступає, ілюструється “на льоту” малюнками фломастером на білій дошці (або аркуші паперу). Саме ця новітня технологія і стала темою чергового семінару вчителів-істориків.  


У Смілі обговорили питання відшкодування пільгових перевезень залізничним транспортом

22 березня Костянтин Синьогуб провів робочу нараду з питання відшкодування з міського бюджету за пільгові перевезення залізничним транспортом. З 2016 року такі виплати з державному бюджету перекладені на місцеві бюджети.


Черкаські синоптики розповіли, коли очікується перехід до весняного режиму погоди

Наступні дві доби суттєвих змін у погоді не очікується. Завдяки холодному антициклону температура повітря вночі очікується 5-10º морозу, вдень 0-5º тепла. З початку нового тижня на Черкащину почне надходити тепле атлантичне повітря


Смілянська молодь провела інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо туберкульозу

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом у Смілянському центрі підготовки та перепідготовки робітничих кадрів 23 березня провели бесіди учнів з медсестрою Інною Ігорівною Франчук. Актив  учнівської ради взяв участь у міських заходах до дня боротьби з туберкульозом.


До Всесвітнього дня щастя у Смілі влаштували свято

З нагоди відзначення Всесвітнього Дня щастя, 21 березня у міському Будинку  культури за сприяння відділу культури та відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту  відбулося свято для жителів міста.


Смілянська молодь навчає учнів початкової школи пожежній безпеці

З 19 до 23 березня у школі №1 пройшов тиждень протипожежної безпеки, проведено ряд заходів: виступ лекторської групи «Легко вогонь запалити, та не просто загасити» для учнів початкових класів, який підготували учні 7-Б класу


Жителів Черкащини закликають долучитися 24 березня до години Землі

Година Землі — щорічна міжнародна подія, започаткована WWF (Всесвітнім фондом природи), котра проводиться останньої або передостанньої суботи березня, і закликає людей, організації та комерційні установи вимкнути необов’язково світло та електричні пристрої на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем Планети.


Смілянські податківці нагадують про особливості декларування доходів, пов’язані зі зміною прізвища

Смілянська ОДПІ області звертає увагу громадян, що при заповненні декларації про майновий стан та доходи (далі – Декларація) у рядку 3 згідно з даними паспорта вказуються прізвище, ім’я, по батькові платника податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО).


Знайдемо. Порадими. Допоможемо. Продуктивна зустріч для ефективного результату

Відбулась зустріч спеціалістів БО «Черкаська Мережа ЛЖВ» з потенційним та вмотивованим працівником нової мультидисциплінарної команди, яку буде створено в рамках проекту USAID RESPEСT.


Дорога любить чемних та обережних пішоходів

Темою уроку, проведеного в 4 класі школи №6 є «Дорога любить чемних та обережних пішоходів». Уміло створила в класі атмосферу добра і краси класовод Сільченко В.