Він стояв біля джерел повернення із забуття Тодося Осьмачки

Із Дмитром Григоровичем Щербатюк не раз зустрічалися у селі Куцівка, де він жив, спілкувалися у дні вшанування видатного українського письменника Тодося Осьмачки. Дмитро Григорович залишився чи не єдиний у селі, який пам’ятав живого Тодося. А ще він чоловік Тодосевої племінниці. У травні 2006 року мала нагоду в Дмитра Щербатюка брати інтерв’ю, воно увійшло у програму […]


Штормове попередження по Черкаській області

За даними Черкаського обласного центру з гідрометеорології, вночі 3 березня по м. Черкаси та місцями по Черкаській області очікуються сильні опади. Вночі та вдень по м. Черкаси та місцями по області хуртовини, налипання мокрого снігу, ожеледь, пориви вітру 15-20 м/с.


Податковий календар від Смілянської ОДПІ

Смілянські податківці нагадують про ключові дати, до яких треба сплатити податок або внести плату відповідно до діяльності. Так, у п’ятницю, 2 березня останній день сплати:


Через підвищення рівня захворюваності у 10 школах Сміли призупинено навчання

В лютому 2018р. (6-9-й тижні) по м.Сміла на ГРВІ захворіло 2254 особи, з них дітей до 17 років 1665 (73,9%). Показник захворюваності на ГРВІ за 9 тиждень (23.02-01.03.18р) перевищено на 1,7%.


Смілянські волейболісти стали срібними призерами обласних змагань

25 лютого у Городищі відбулися зональні обласні змагання з волейболу. Команду м.Сміла представляли учні школи №11: Горбачов А., Хижкін Б., Хільченко В., Поторжинський В., Коваленко М., Олін М. та учні школи №15 Пиндик Є. та Дзюбан М.


ФОТОКОНКУРС “МІЙ УЛЮБЛЕНЕЦЬ – СИМВОЛ РОКУ”

УВАГА! Голосування за улюбленця лютого завершено! Із результатом у 106 голосів переможцем стала Єрмолаєва Дар’я зі своїм чотирилапим другом Євріком.  Конкурс “МІЙ УЛЮБЛЕНЕЦЬ – СИМВОЛ РОКУ” триває!  Надсилайте фото на електронну пошту редакції: smila.media@ukr.net, вкажіть ім’я Вашого улюбленця, кілька слів про нього, та беріть участь у конкурсі!


У Смілянському краєзнавчому музеї можна побачити “Кобзар”, якому понад 120 років

З 01 по 16 березня в Смілянському краєзнавчому музеї на честь 204-ої річниці від Дня народження Т.Г.Шевченка експонується тимчасова виставка стародруків улюбленої книги кожного українця – «Кобзаря».


Вечір-вшанування Василя П’ятуна-Діброви (Відео)

У центральній бібліотеці імені Олени Журливої поціновувачі літературного слова зібралися на вечір вшанування смілянського поета Василя П’ятуна-Діброви. Цьогоріч у лютому йому могло б виповнитися 75 років.