Анонс газети «СМІЛА» від 21 березня

Черговий номер газети «Сміла» у продажу з 21 березня. У номері читайте: У День українського добровольця у Смілі відкрили меморіальну дошку на честь добровольця Михайла Дімітрова «Гайдамаки». Про водопостачання, вивезення сміття та пільги говорили на комісії з питань житлово-комунального  господарства.


Аналіз фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств Сміли за минулий рік

Сьогодні, 20 березня в малому залі Будинку рад відбулося засідання балансової комісії з питань фінансово-господарської діяльності за IV квартал 2017 року. Засідання провів голова комісії начальник управління економічного розвитку Пласка О.М. Головне питання, яке розглянули, стосувалося аналізу фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств за 12 місяців 2017 року.


Як правильно допомогти лелекам та лебедям, які повернулися із зимівлі

У зв’язку із затяжними морозами почастішали випадки, коли лелеки та лебеді, які повернулися із зимування в наші краї потрапляють у голодну та холодну скруту. Для тих, хто хоче допомогти пернатим, помічник начальника Управління Державної служби України з НС у Черкаській області Костянтин Проценко надав кілька порад


Якою буде погода на Черкащині 21 березня?

Циклон з Балкан прямує через південь країни, вночі наблизиться до Харківщини і далі на північний схід.  Тому вночі на Черкащині очікується помірний сніг, вітер, а вдень – невеликий сніг, інформують у Черкаському обласному гідрометцентрі.


У Смілі розпочала роботу виставка, присвячена 100-річчю Української революції

На виконання Указу Президента України від 22.01.2016 року №17/2016 «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років» Відділ культури виконавчого комітету Смілянської міської ради, міський Будинок культури та Смілянський краєзнавчий музей долучилися до проведення виставки «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921»


Президент підписав Закон щодо надання військовим права на отримання грошової компенсації за оренду житла

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з особовим складом штабу антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей підписав Закон, яким вносяться зміни до Закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».


Смілянські ветлікарі з початку року щепили більше тисячі тварин

У зв’язку з випадком сказу у лисиці 08.02.2018 року, рішенням Державної надзвичайної комісії при Смілянський міський раді від 09.02.2018 року №1 на два місяці оголошено неблагополучною по сказу тварин територію домоволодіння по вул. Механічній, 23, а решта території – загрозливою.


Смілянські податківці нагадують про декларацію доходів за 2017 рік

Смілянська ОДПІ нагадує, що Кампанія «Декларування 2018» розпочалася з 1 січня 2018 та буде тривати до 1 травня 2018 року. Працівники податкової інспекції проводять семінари – тренінги, телефонні «гарячі лінії» для громадян по заповненню декларації.


Міфи стародавньої Греції та смаколики польської кухні

Триває співпраця гімназистів із партнерами по міжнародних проектах. Щойно із Греції надійшла посилка з англомовними брошурами та буклетами, в яких розповідається про видатні пам’ятки грецького міста Піліо.


Смілян попереджають про небезпеку сказу

Сказ – особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини. На сьогоднішній день сказ реєструється у 113 країнах світу, ця хвороба характеризується гострим перебігом, ознаками поліенцефаломієліту, за відсутності вчасного лікування абсолютною смертністю, через це щорічно гине понад 55 тисяч людей і більше 1 млн. тварин.