На Черкащині ймовірно будуть заморозки найближчі дві ночі

Погоду Черкащини продовжує формувати холодний Скандинавський антициклон. На фоні високого атмосферного тиску хмарність не спостерігається, що дозволяє повітрю у нічні години значно охолоджуватися, а вдень – добре прогріватися. Тому у найближчі дві ночі існує вірогідність заморозків: по області на ґрунті та місцями у повітрі до 0-4º, у Черкасах на ґрунті – до 0-2º. У денні […]


Керівник Сміли перевірив в яких умовах навчаються діти у школі №12

26 вересня секретар міської ради Віктор Федоренко та керуючий справами Олександр Головченко з робочим візитом відвідали спеціалізовану загальноосвітню школу № 12. Поспілкувавшись з директором школи Станіславом Сіриком, головою батьківського комітету Наталією Гнатенко – Жарковою, учнями та, пересвідчившись на власні очі, в яких умовах навчаються юні сміляни, керівник міста звернув увагу на актову залу та харчоблок […]


У смілянській гімназії провели тренувальну евакуацію

У Смілі продовжують проводити навчання цивільного населення та нагадують про головні правила збереження життя собі та іншим у надзвичайних ситуаціях. Навчальні заклади також долучаються до навчань та проводять на шкільному рівні. Днями протипожежні тренування відбулися в гімназії імені Василя Трохимовича Сенатора. Відпрацьовано евакуацію з приміщення і практичні навички транспортування умовно потерпілих, надання первинної допомоги при опіках, […]


У Смілі провели посвяту у «Першокурсники» для категорійних учнів

28 вересня у державному навчальному закладі «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів» відбулося відкриття роботи клубу «Крок до успіху» у 2017-2018 навчальному році. Діяльність клубу «Крок до успіху» спрямована на допомогу в розвитку життєвих навичок та соціальної інтеграції молоді з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та випускників інтернатних закладів.


Смілянських школярів запрошують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі есе

Із вересня 2017 року до березня 2018 року триває V Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць». У конкурсі можуть взяти участь учні і вихованці 8-11 класів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, члени дитячих і молодіжних громадських організацій України.


Організатор джаз-концерту у Смілі подарував квитки учасникам АТО та їх родинам

1 жовтня у Смілі відбудеться концерт джазової музики. Він традиційно збирає шанувальників та поціновувачів драйвової музики. Його – організатор відомий джаз-мен, організатор концертів Сергій Крашенінніков окрім того долучається до благодійності. Ось і нині виділив квитки, за якими родини учасників АТО можуть відвідати 1 жовтня концерт безкоштовно.


У Смілянському коледжі влаштували фестиваль «Машинобудівники – найкращі»

Машинобудування завжди було і залишається важливою складовою частиною промисловості міста і країни. Сучасний світ наповнений безліччю дивовижних речей, які машинобудівники перенесли на папір і склали в єдиний механізм. Завдяки впровадженню інноваційних ідей та рішень навіть у кризові часи для держави машинобудівні підприємства продовжують тримати високу планку якості і продуктивності та залишаються локомотивом вітчизняних підприємницьких потужностей.


Розпочалася історія нового навчального закладу – НВК «Лідер» (Відео)

Цьогорічна осінь розпочала історію Смілянського навчально-виховного комплексу «Лідер». Новий заклад – це злиття двох потужний закладів – спеціалізованої школи №5 та природничо-математичного ліцею. Минув перший місяць роботи «Лідеру». Чим живе заклад дивіться у сюжеті.


Анонс газети «СМІЛА» від 27 вересня

Черговий номер газети «Сміла» у продажу з 27 вересня. У номері читайте: Вітання з нагоди професійного свята працівникам освіти та бібліотечної сфери міста. Чи буде Сміла з теплом, обговорили на позачерговому засіданні виконавчого комітету. Із офіційної інформації: перелік доріг в Сміл з проведення поточного та капітального ремонтів вулично-дорожнього покриття в цьому році.


На Смілянщині відкрили два нових агентських пункти обслуговування пенсіонерів

У Смілянському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України в Черкаській області інформують, що віднедавна у двох селах Смілянщини відкрито агентські пункти цього управління. Їх створили з метою підвищення рівня якості та сервісу обслуговування громадян на базі Макіївської сільської ради та Тернівської сільської ради.